company logo

Πρόσληψη νερού και παχυσαρκία

Πρόσληψη νερού και παχυσαρκία

Επιμέλεια
Ευγενία Αλεξάνδρου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Πτυχιούχος  University of Nottingham

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Michigan που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Family Medicine υποδεικνύει ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να είναι και αφυδατωμένοι.

Στη συγκεκριμένη έρευνα εξετάστηκαν 9.528 ενήλικες (ηλικίας 18-64 ετών) εκ των οποίων περίπου το ένα τρίτο ήταν ανεπαρκώς ενυδατωμένο. Η μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με υψηλότερο ΔΜΣ και κατά συνέπεια με μεγαλύτερες ανάγκες σε νερό μπορεί να είναι αφυδατωμένα.

«Η σχέση μεταξύ ενυδάτωσης και βάρους δεν είναι ακόμα σαφής», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας Tammy Chang, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής στο U-M Medical School. Αν και η συσχέτιση απαιτεί περαιτέρω ενδοσκόπηση, ο Chang σημειώνει ότι η επαρκής ενυδάτωση τον τελευταίο καιρό θεωρείται ως ένα από τα κλειδιά για την απώλεια βάρους.  Οι συγγραφείς αναφέρουν ότι δεν μπορούν να ισχυριστούν  ότι η ανεπαρκής ενυδάτωση, αυτή και μόνον, προκαλεί παχυσαρκία, ωστόσο τα ευρήματά τους αναδεικνύουν μια σημαντική σχέση μεταξύ των δύο.

Συμπερασματικά, η κατανάλωση νερού αλλά και τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (όπως τα φρούτα και τα λαχανικά) μπορεί να συμβάλει στην ενυδάτωση του οργανισμού και σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...