company logo

Ψητά λαχανικά με σιρόπι απο βαλσάμικο ξίδι απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Ψητά λαχανικά με σιρόπι απο βαλσάμικο ξίδι απο την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 4 άτομα:

400γρ. ντομάτες κομμένες σε φέτες

200γρ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

200γρ. στρογγυλό κολοκύθι (Μεσσήνης) κομμένο σε φέτες

200γρ. μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

200γρ. μανιτάρια πλευρώτους

5γρ. αλάτι 5γρ.

Ρίγάνι

Χυμός από 1 λεμόνι

50ml ελαιόλαδο

150ml βαλσαμικό ξύδι

Χυμός από 2 γκρείπ-φρούτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Την εκτέλεση των ψητών λαχανικών μπορούμε να την κάνουμε είτε στο γκριλ του φούρνου μας είτε στην σχάρα μας. Τοποθετούμε την μελιτζάνα σε νερό με λίγο αλάτι. Όταν περάσει 1 ώρα την ξεπλένουμε και την στεγνώνουμε. Αλατίζουμε ελαφρώς όλα μας τα λαχανικά εκτός της μελιτζάνας. Τα ψήνουμε εφόσον η σχάρα μας είναι μικρή ανα είδος, ξεκινώντας από το κρεμμύδι, μελιτζάνα, κολοκύθι, μανιτάρι και στο τέλος την ντομάτα. Μόλις ψηθούν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα περιβρέχουμε με ένα μείγμα που έχουμε φτιάξει από το ελαιόλαδο, την ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.Τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε για τουλάχιστον μισή ώρα ζεστά. Εντωμεταξύ έχουμε αδειάσει σε μια κατσαρόλα το βαλσάμικο ξίδι με το χυμό των 2 γκρέιπ-φρούτ και τα βράζουμε. Προσέχουμε ο χυμός του γκρέιπ-φρούτ πρέπει να είναι πολύ καλά σουρωμένος.Μόλις παραμείνει στην κατσαρόλα μας το 1/3 της αρχικής μας ποσότητας αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει. Σερβίρουμε τα λαχανικά μας σε μια πιατέλα και από πάνω περιβρέχουμε με το σιρόπι και το βαλσάμικο ξίδι.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος μαγειρέματος:45 λεπτά

Τελευταία άρθρα

Τονοσαλάτα
Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα

Τι είναι τα Paraprobiotics;
Τι είναι τα Paraprobiotics;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού...

Σαλάτα ζεστή χειμωνιάτικων λαχανικών
Σαλάτα ζεστή χειμωνιάτικων λαχανικών

Σαλάτα ζεστή χειμωνιάτικων λαχανικών