company logo

Πώς μπορώ να μάθω να τρώω πιο σιγά;

Πώς μπορώ να μάθω να τρώω πιο σιγά;
  • Ημερομηνία:28/03/2014
  • Κατηγορίες:

Σίγουρα το να καταβροχθίζουμε (και όχι να τρώμε) το φαγητό μας δεν αποτελεί καλή συνήθεια...

Ο οργανισμός  μας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι είναι πλήρης από άποψη φαγητού και το να τρώμε πολύ γρήγορα μας κάνει επιρρεπείς στην υπερφαγία και δυνητικούς στο να πάρουμε κιλά. Κατανοούμε βέβαια, ότι σε ένα κόσμο που όλα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, τα ευχάριστα γεύματα σε περιβάλλον ηερμίας φαίνονται σαν λιχουδιές και είναι δύσκολο να αυτοπειθαρχήσουμε.

Ξεκινήστε υποσχόμενοι να τηρήσετε ένα αξιοπρεπή χρονικό διάστημα, ιδανικά 20 με 30 λεπτά, όχι απλά για να φάτε, αλλά στην ουσία για να καθίσετε και να πάρετε το γεύμα σας με ησυχία. Υπήρχε ένα σκεπτικό στις παλαιότερες γενιές που συνήθιζαν η ώρα του γεύματος να είναι κάτι πιο επίσημο. Βοηθούσε πραγματικά να κάνουν ένα διάλειμμα και να επικεντρωθούν στο φαγητό τους. Δεν χρειάζεται να βγάλετε τα καλά σας σερβίτσια και να στρώσετε το τραπέζι επίσημα. Πρέπει όμως να βάλετε το φαγητό σας σε ένα πιάτο και να αφιερώσετε χρόνο στο να το φάτε, κάτι το οποίο κάνει το γεύμα σας σαν μία ξεχωριστή διαδικασία και όχι σαν κάτι που κάνετε ανάμεσα στις απαντήσεις των emails και στο παιχνίδι που παίζετε στο κινητό σας.

Πριν αρχίστε να τρώτε, κλείστε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές. Το να μην έχετε συσκευές που να σας αποσπούν την προσοχή, σας βοηθάει να δώσετε προσοχή στο φαγητό σας. Ίσως να φανεί λίγο ψυχαναγκαστικό, αλλά προσπαθήστε να μασάτε το λιγότερο 10 φορές την κάθε μπουκιά, αφήνοντας το πιρούνι κάτω ανάμεσα από κάθε πιρουνιά. Η λογική εδώ είναι ότι όσο περισσότερο γεύεστε την αίσθηση του φαγητού σας, τόσο περισσότερο θα έχετε την αίσθηση ότι χορταίνετε.

Τέλος, εάν συνεχίσετε να τρώτε πολύ γρήγορα, αρχίστε να σπάτε το γεύμα σας σε μικρότερα γεύματα καθ’ όλη  τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει περίπτωση να τρώτε τόσο γρήγορα επειδή νιώθετε λαιμαργία, πράγμα που δείχνει ότι έχετε ανάγκη να τρώτε με μεγαλύτερη συχνότητα.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...