company logo

Πως θα τηγανίσετε έξυπνα και «υγιεινά»

Πως θα τηγανίσετε έξυπνα και «υγιεινά»
  • Ημερομηνία:09/12/2013
  • Κατηγορίες:

Τα τηγανιτά φαγητά είναι πλέον γνωστό ότι δεν και οι πιο ενδεδειγμένες επιλογές. Πολλοί και κυρίως γονείς, ισχυρίζονται ότι έχουν σταματήσει να τηγανίζουν στο σπίτι και προτιμούν να επιλέξουν κάτι τηγανητό, 1 φορά την εβδομάδα εκτός σπιτιού. Είναι όμως αυτό σωστό;

Εφόσον, σας αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες δεν χρειάζεται να τις αποκλείσετε από τις επιλογές σας.

Θα πρέπει απλά υπολογίσετε ότι αποδίδουν περίπου 200 θερμίδες περισσότερες ανά μερίδα από τις βραστές. Όταν τις τηγανίζετε στο σπίτι, επιλέξτε αποκλειστικά σαν λιπαρή ύλη ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο είναι περισσότερο ανθεκτικό από τα υπόλοιπα έλαια στις υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι λαμβάνετε μόνο τις επιπλέον θερμίδες από λιπαρά που δεν επιβαρύνουν την υγεία σας.

Αντίθετα όταν τις επιλέγετε εκτός σπιτιού, εκτός του ότι είναι συχνά προτηγανισμένες και υπολείπονται σε γεύση, τηγανίζονται και σε έλαια όπου επιβαρύνουν σημαντικά την δική σας υγεία και των παιδιών σας.

Επιπλέον όταν τις τηγανίζετε στο σπίτι μπορείτε να τις βάλετε σε ένα χαρτί κουζίνας για να «αποβάλλουν» τα επιπλέον λιπαρά. Έτσι μπορείτε να γλυτώσετε έως και 100 θερμίδες ανά μερίδα.

Επίσης μπορείτε πρώτα να τις βράσετε για λίγη ώρα πριν το τηγάνισμα. Έτσι μειώνετε τον χρόνο τηγανίσματος αλλά και τις θερμίδες του τελικού γεύματος. Όλες αυτές οι οδηγίες ισχύουν για όλα τα τρόφιμα που τηγανίζονται. 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...