company logo

Ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό

Ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια και φακές ανάμεικτα
  • 2 πατάτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • στρογγυλά ψωμάκια
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι και μαρούλι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τρίβουμε το σκόρδο και την κάππαρη και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τις πατάτες, τα όσπρια τον βασιλικό και το μαϊντανό. 

Τρίβουμε το ψωμί του τοστ στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψίχουλα και το ρίχνουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα και αν είναι υγρό, προσθέτουμε λίγο τριμμένο ψωμί ακόμη. 

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις. Στη συνέχεια αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε μπιφτέκια με το μείγμα. Τα στρώνουμε στο ταψί, επάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200° C για 15'-20'. 

Τα σερβίρουμε με φρέσκα σαλατικά ή όπως τα μπέργκερ, σε στρογγυλό ψωμάκι με μαρούλι, ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού.

Τελευταία άρθρα

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)
Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2017 – Δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ
2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ