company logo

Ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό

Ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια και φακές ανάμεικτα
  • 2 πατάτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • στρογγυλά ψωμάκια
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι και μαρούλι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τρίβουμε το σκόρδο και την κάππαρη και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τις πατάτες, τα όσπρια τον βασιλικό και το μαϊντανό. 

Τρίβουμε το ψωμί του τοστ στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψίχουλα και το ρίχνουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα και αν είναι υγρό, προσθέτουμε λίγο τριμμένο ψωμί ακόμη. 

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις. Στη συνέχεια αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε μπιφτέκια με το μείγμα. Τα στρώνουμε στο ταψί, επάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200° C για 15'-20'. 

Τα σερβίρουμε με φρέσκα σαλατικά ή όπως τα μπέργκερ, σε στρογγυλό ψωμάκι με μαρούλι, ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού.

Τελευταία άρθρα

Διατροφή και Διαβήτης
Διατροφή και Διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια νόσος κατά την οποία παρατηρούνται... 

Μουρουνέλαιο: Η αλήθεια στα ψιλά γράμματα…
Μουρουνέλαιο: Η αλήθεια στα ψιλά γράμματα…

«Προσέχω πολύ τη διατροφή και την υγεία μου… Παίρνω καθημερινά μουρουνέλαιο»...

Έξι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα της βιταμίνης D
Έξι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα της βιταμίνης D

Γνωρίζουμε όλοι ότι η βιταμίνη D έχει μεγάλη σημασία για την καλή υγεία...