company logo

Σαλάτα µε φρέσκο τόνο

Σαλάτα µε φρέσκο τόνο

Υλικά

1 σαλάτα

1 µαρούλι

1 ματσάκι ρόκα

16 ντοματίνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γραμμ. φρέσκος τόνος (φιλέτο)

Για τη σος

8 κ.σ. ελαιόλαδο

2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)

1 κ.σ. μουστάρδα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, το μαρούλι και τη ρόκα. Τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα κρατάμε στο σουρωτήρι να στεγνώσουν.

2. Αμέσως μετά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο τόνο και τον σιγοψήνουμε για 5΄, περιμένοντας να αλλάξει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να πυκνώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.

4. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά μέσα σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον τόνο που τον έχουμε κόψει σε μπουκιές. Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα πριν σερβίρουμε.

Mερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Πηγή: http://eos.argiro.gr/Recipe/σαλάτα-ε-φρέσκο-τόνο

Τελευταία άρθρα

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων
Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το υποδεχόμαστε με ένα μεγάλο καλάθι... 

Μπιφτέκι για διατροφή
Μπιφτέκι για διατροφή

Μπιφτέκι για διατροφή

Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2
Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η διαχείριση του διαβήτη απαιτεί προσοχή στα σάκχαρα...