company logo

Σαλάτα με καστανό ρύζι και κοτόπουλο

Σαλάτα με καστανό ρύζι και κοτόπουλο

Υλικά Συνταγής

1 φλ. καστανό ρύζι (βρασμένο)

1 φλ. μαύρο ρύζι (βρασμένο)

1 φλ. αρακά (βρασμένο)

1 φλ κόκκινο λάχανο (ψιλοκομμένο)

1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (Ζουλιέν)

1 αβοκάντο (κομμένο σε καρέ)

12 ντοματίνια μακρόστενα (κομμένα στη μέση)

2 κ.σ κολοκυθόσπορο ή λιναρόσπορο

1/2 ματσάκι δυόσμο (τα φύλλα)

1/2 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)

1/2 φλ. φύτρα ανάμεικτα

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (ψημένο στη σχάρα και κομμένο σε λεπτές φέτες)

Για το dressing

Χυμό από 2 λάιμ ή γλυκολέμονα

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ μουστάρδα

2 κ.σ γιαούρτι 2%

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το καστανό ρύζι με λαχανικά και κοτόπουλο, βάζοντας όλα τα λαχανικά, το ρύζι και τους σπόρους σε μία ανοιχτή σαλατιέρα.

Περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ακουμπάμε το κομμένο κοτόπουλο επάνω στη σαλάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρουμε αμέσως.

Για το ντρέσινγκ

Βάζουμε το ελαιολαδο, το λάιμ, το αλάτι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με σύρμα ανάδευσης. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/salata-kastano-ryzi-kai-kotopoulo/

Τελευταία άρθρα

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)
Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2017 – Δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ
2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ