company logo

Σαλάτα νισουάζ

Σαλάτα νισουάζ

Υλικά Συνταγής

1 τρυφερό μαρούλι

1/2 iceberg

100 ψιλάφρέσκα φασολάκια

10 ντοματίνια

8 baby βρασμένες πατάτες με τη φλούδα τους

2 αυγά βρασμένα και κομμένα στη μέση

10 ελιές Καλαμών

2 φιλέτα φρέσκου τόνου

Φύλλα μαϊντανού

Φύλλα βασιλικού

Για το ντρέσινγκ

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 φιλέτα αντζούγιας

1 κ.γ μέλι

1 κ.σ μουστάρδα

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ βαλσαμικό ξύδι

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα νισουάζ, καθαρίζουμε τα τρυφερά φασολάκια και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά. Τα βγάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό, για να κοπεί ο βρασμός τους και να διατηρήσουν το καταπράσινο χρώμα τους.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.

Αλείφουμε με λίγο ντρέσινγκ τα φιλέτα τόνου, και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Κόβουμε τα λαχανικά (μαρούλι και iceberg) για τη σαλάτα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πατάτες, τα φασολάκια, τις ελιές τα αυγά και τα βότανα.

Κόβουμε τα φιλέτα τόνου σε λεπτά κομμάτια, τα προσθέτουμε στη σαλάτα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοψημένο τραγανό ψωμί.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/salata-nisouaz-nicoise-me-fresko-psito-tono/

 

Τελευταία άρθρα

Μπριάμ
Μπριάμ

Μπριάμ

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)
Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2017 – Δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου