company logo

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : Η «ΚΑΡΔΙΑΚΗ» ΜΑΣ ΦΙΛΗ!!

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : Η «ΚΑΡΔΙΑΚΗ» ΜΑΣ ΦΙΛΗ!!

Κωνσταντίνος Ξένος

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. Ph.D.cand

Στην εποχή του διαδικτυακού «οίστρου» που ζούμε, το να διαβάσεις ότι το τάδε τρόφιμο κάνει καλό σε μια ή πολλές πτυχές της υγείας μας, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επιστημονική αναφορά, είναι δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο…

Βλέπετε η τεκμηρίωση των ευεργετικών επιδράσεων ενός τροφίμου στην ανθρώπινη υγεία απαιτεί τη διεξαγωγή πολλών και έγκριτων μελετών και βέβαια τη σωστή αξιολόγηση και ερμηνεία αυτών από τον ειδικό…

Ακριβώς όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τη σοκολάτα υγείας! Οι επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν τη θετική της επίδραση σε διάφορες εκφάνσεις της υγείας μας είναι πολλές, συνεχείς και αδιαμφισβήτητες!

Πριν λίγες μόλις ημέρες (20 Απριλίου/2017) δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό nutrients μια ακόμη έρευνα που έδειξε πως η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του ρίσκου για καρδιακή ανεπάρκεια!

Μάλιστα η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί μια μετα-ανάλυση 5 μελετών που διεξήχθησαν στο πρόσφατο παρελθόν, συγκέρασε και συνυπολόγισε δηλαδή πολλά αποτελέσματα και κατέληξε σε άκρως εντυπωσιακά συμπεράσματα : αυτοί που ενδίδουν σε μια μέτρια κατανάλωση σοκολάτας έχουν 16%  μικρότερο ενδεχόμενο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας σε σχέση με εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου σοκολάτα!

Ως μέτρια κατανάλωση στη μελέτη εκλήφθηκε η ποσότητα των 50 γρ. σε συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα.

Η σοκολάτα υγείας και ευρύτερα η σοκολάτα αποτελεί εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών, μιας υποκατηγορίας των ευεργετικών και εντόνως αντιοξειδωτικών πολυφαινολών.

Τα φλαβονοειδή της σοκολάτας φαίνεται να ευθύνονται για τις ευεργετικές της επιδράσεις στην αρτηριακή πίεση, τη λειτουργία του ενδοθηλίου (της «φόδρας» των αγγείων), στην αύξηση της καλής χοληστερόλης και στη μείωση της φλεγμονής.

Τεκμηριώνεται λοιπόν απόλυτα και επιστημονικά πως η σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός ευρύτερα υγιεινού τρόπου διαβίωσης, μπορεί να συνυπολογιστεί ως μια πραγματική «καρδιακή» σας φίλη που ποτέ δεν θα σας προδώσει!!

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...