company logo

Σουφλέ Λαχανικών

Σουφλέ Λαχανικών

Υλικά

1.200 γραμμ. Πατάτες

500 γραμμ. κολοκύθα κίτρινη (εναλλακτικά, κολοκυθάκια και καρότα)

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο

250 γραμμ. φέτα

250 γραμμ. ανθότυρο

4 μεγάλα αυγά

1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό

500 γρ. κρέμα γάλακτος

Άνηθο, μαϊντανό

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες και την κολοκύθα. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

2. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

3. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 45΄, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει το σουφλέ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε.

Mερίδες: 8

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/Σουφλέ-Λαχανικών

Τελευταία άρθρα

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων
Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το υποδεχόμαστε με ένα μεγάλο καλάθι... 

Μπιφτέκι για διατροφή
Μπιφτέκι για διατροφή

Μπιφτέκι για διατροφή

Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2
Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η διαχείριση του διαβήτη απαιτεί προσοχή στα σάκχαρα...