company logo

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με σπιτικό πέστο

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με σπιτικό πέστο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 500 γρ.σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 3 ματσάκια φρέσκο βασιλικό (ή ρόκα αν θέλουμε)
  • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • 70 γρ.κουκουνάρι
  • 30 γρ.καρυδόψιχα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό για 12 περίπου λεπτά και τα σουρώνουμε.

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε πρώτα τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι την καρυδόψιχα και το σκόρδο.

Μόλις το μείγμα γίνει σαν πουρές, προσθέτουμε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο και το πιπέρι.

Μπορούμε απλά να ανακατέψουμε τα μακαρόνια όσο είναι ζεστά ακόμα με την σάλτσα ή να τα ζεστάνουμε όλα μαζί για λίγο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

 

            Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

            Χρόνος μαγειρέματος  : 12 λεπτά