company logo

Σπανακόπιτα σε κροκέτες

Σπανακόπιτα σε κροκέτες

Υλικά

300 γρ. σπανάκι

200 γρ. ανθότυρο

100 γρ. μαλακή φέτα

1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γρ. αλεύρι

2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

2 αβγά

2 κοφτά κ.γ. μπέικινκ πάουντερ

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. άνηθο

1 κ.σ. δυόσμο

1 κ.σ. μαϊντανό σπορέλαιο για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι πρέπει να το πλείνουμε, να το ζεματίσουμε και να το στραγγίσουμε πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο απλά το ξεπαγώνουμε και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι ή σφίγγοντας το στις παλάμες.

Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα τυριά, το κρεμμυδάκι κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τον χυλό. Πρέπει ο χυλός να είναι αρκετά σφιχτός ώστε να πέφτει σε κουταλιές. Όχι αραιός.

Τηγανίζουμε σε κουταλιές το μίγμα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσει.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτιού.

 

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/Σπανακόπιτα-σε-κροκέτες

Τελευταία άρθρα

Η σημασία του οικογενειακού γεύματος στη ρύθμιση του σωματικού βάρους
Η σημασία του οικογενειακού γεύματος στη ρύθμιση του σωματικού βάρους

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι το να μοιράζεστε τα γεύματα με την οικογένεια σας... 

Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο
Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Η Βιταμίνη D στην πρόληψη του αυτισμού
Η Βιταμίνη D στην πρόληψη του αυτισμού

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Queensland ανακάλυψαν ότι...