company logo

Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Υλικά

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Mερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/σπανακόρυζο

Τελευταία άρθρα

Γίγαντες στο φούρνο
Γίγαντες στο φούρνο

Γίγαντες στο φούρνο

Αθώο τιραμισού
Αθώο τιραμισού

Αθώο τιραμισού

Πώς να μειώσετε τα τριγλυκερίδια
Πώς να μειώσετε τα τριγλυκερίδια

Τα περισσότερα από τα τρόφιμα που καταναλώνονται, είτε προέρχονται από...