company logo

Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Υλικά

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Mερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/σπανακόρυζο

Τελευταία άρθρα

Οι προσπάθειες απώλειας βάρους είναι μεταδοτικές
Οι προσπάθειες απώλειας βάρους είναι μεταδοτικές

Οι προσπάθειες για την επίτευξη ενός υγιεινού  τρόπου ζωής... 

Βραστό χταπόδι ξυδάτο
Βραστό χταπόδι ξυδάτο

Βραστό χταπόδι ξυδάτο

Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;
Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;

Είναι γεγονός πως η παρουσία νιτρικών και νιτρωδών αλάτων...