company logo

Σπάστε τις κακές διατροφικές σας συνήθειες αν θέλετε να αδυνατίσετε και να μείνετε αδύνατος για πάντα

Σπάστε τις κακές διατροφικές σας συνήθειες αν θέλετε να αδυνατίσετε  και να μείνετε αδύνατος για πάντα

Φτάνουν και πάλι αυτές οι ημέρες του χρόνου που οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε ότι θα πρέπει να αδυνατίσουμε. Το ίδιο είχε συμβεί την ίδια εποχή, τα προηγούμενα χρόνια. Τότε με μεγάλη προσπάθεια και στερούμενοι από πολλά τρόφιμα, τα οποία θεωρούμε ότι αποτελούν την πεμπτουσία της απόλαυσης είχαμε καταφέρει να ξεφορτωθούμε 4-5 κιλά από αυτά που μας επιβάρυναν το σώμα αλλά και την διάθεση μας. Πριν όμως ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή περίοδος είχαμε και πάλι ξεκινήσει να αυξάνουμε το βάρος μας φτάνοντας σήμερα να έχουμε αποκτήσει και πάλι το χαμένο βάρος και ίσως άλλο τόσο. Αν και η θέληση είναι μεγάλη, οι πιθανότητες να καταλήξουμε με μεγαλύτερο βάρος τους επόμενους μήνες, κάνουν τον στόχο να δείχνει μακρινός και ανώφελος.

Έρευνες από όλο τον κόσμο έρχονται να τονώσουν το ηθικό μας και να μας δείξουν τον δρόμο για την επιτυχία. Τα προηγούμενα χρόνια οι προσπάθειες για απώλεια βάρους περιστρέφονταν γύρω από ιδιαίτερα διαιτολόγια όπως χημικές δίαιτες, την δίαιτα της σούπας, την δίαιτα του Beverly Hills και δεκάδων άλλων τακτικών που υπόσχονταν γρήγορη απώλεια βάρους. Σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι οι δίαιτες αυτές όχι μόνο δεν αποφέρουν μόνιμη απώλεια βάρους αλλά είναι και αρκετά επικίνδυνες για την υγεία των υποστηρικτών τους. Επίσημοι επιστημονικοί φορείς από όλο τον κόσμο, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Βρετανικός και ο Αμερικάνικος Σύλλογος Διαιτολόγων κ.α. μας υποδεικνύουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρουμε να φθάσουμε σε απώλεια βάρους, να διατηρήσουμε το νέο-μειωμένο βάρος, ενώ παράλληλα να βελτιώνουμε το επίπεδο της υγείας μας είναι η βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών.

Η «τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών» μπορεί να επιτευχθεί με την επίσκεψη και παρακολούθηση από επιστήμονες διαιτολόγους, οι οποίοι αναγνωρίζουν σημεία της διατροφής μας στα οποία σφάλουμε και μας καθοδηγούν με συγκεκριμένα και σταδιακά βήματα στην βελτίωση τους χωρίς όμως να μας στερούν από αυτά που θεωρούμε ως «τις μικρές χαρές» της ζωής μας. Ξεπερνώντας λοιπόν την χρήση στερητικών διαιτολογίων, αλλά και των ψεύτικων υποσχέσεων για μεγάλη και γρήγορη απώλεια βάρους, η συγκεκριμένη θεραπεία έχει δύο βασικά αντικείμενα. Πρώτον την απώλεια βάρους, η οποία κυμαίνεται από 0,5 - 1 κιλό εβδομαδιαίως, και δεύτερον την διατήρηση αυτού μετά το τέλος της θεραπείας. Μοναδική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων αποτελεί η συνεργασία του πελάτη με τον διαιτολόγο, ώστε να του παρέχει διαρκώς τις απαιτούμενες πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα του και να του δώσει την δυνατότητα να σχεδιάσει το πλάνο δράσης και να το αξιολογεί σε όλη του την διάρκεια της θεραπείας. Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει τον προγραμματισμό της καθημερινής διατροφής, την αντιμετώπιση δύσκολων περιστάσεων όπως τις εξόδους, τις γιορτές και τις εκδρομές, την διατροφική εκπαίδευση σε θέματα σχετικά με την προαγωγή και την προάσπιση της υγείας (μείωση της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων, ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της δυσκοιλιότητας κ.α.) αλλά και αναφορές σε επιμέρους θέματα όπως τα ψώνια της εβδομάδας, την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, την συσχέτιση της ψυχολογικής διάθεσης και της διατροφής κ.α.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...