company logo

Τα McDonalds’s, οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες και τα συμπεράσματα ενός 9χρονου…

Τα McDonalds’s, οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες και τα συμπεράσματα ενός 9χρονου…
  • Ημερομηνία:20/02/2014
  • Κατηγορίες:
  • Πηγή:http://www.realmomnutrition.com

Η Sally Kuzemchak , μια μητέρα διαιτολόγος καταγράφει τον προβληματισμό της…

«Τα McDonald’s σε κάνουν πρωταθλητή»… Αυτό μου είπε ο εννιάχρονος γιος μου καθώς παρακολουθούσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το προηγούμενο βράδυ. Και αυτό επειδή κάθε 10 λεπτά η διαφήμιση των McDonald’s εμφανιζόταν στην οθόνη. Ξέρετε σε ποια ακριβώς αναφέρομαι: την εικόνα του ολυμπιονίκη που παίρνει το χρυσό του μετάλλιο στη μία πλευρά και κάποιος που δαγκώνει ένα chicken McNugget στην άλλη.

Αρχικά, αναρωτήθηκα: ποιο είναι το μήνυμα αυτής της διαφήμισης; Ότι αν τρως αρκετά  chicken McNuggets θα γίνεις ολυμπιονίκης; Ότι δαγκώνοντας λίγο από το ‘γρήγορο φαγητό’ είναι κατά κάποιον τρόπο τόσο συναρπαστικό όσο και το να σε τιμούν ως αθλητή και να σε βραβεύουν από τη διεθνή αγωνιστική σκηνή; Μετά ανακάλυψα ότι η τηλεοπτική διαφήμιση ονομαζόταν: ‘Γιόρτασε με μια δαγκωνιά’. Οπότε, υποτίθεται πως πρέπει να γιορτάζουμε τα κατορθώματα κάποιου στον αθλητισμό με το να τρώμε ένα κομμάτι από επεξεργασμένο κοτόπουλο; Είμαι ακόμα μπερδεμένος.

Ένας μεγάλος μπορεί να δει τη χαζομάρα αυτής της διαφήμισης… Ένα παιδί; Ίσως όχι.

Γι’ αυτό κάνω έναν αναπρογραμματισμό καθώς παρακολουθούμε τους speed skaters και τους snowboarders. Γιατί όσο αγαπώ αυτά που διδάσκουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στα παιδιά μου- ότι η σκληρή δουλειά αξίζει όποιος και να είναι ο στόχος, ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις προκλήσεις και αποτυχίες, ότι υπάρχουν πολλά να μάθουν για τις χώρες και τις κουλτούρες – δεν αγαπώ τα μηνύματα που παίρνουν από τις διαφημίσεις των φαγητών.

Να τι τους διδάσκω εγώ:

  • Τα McDonald’s δεν είναι το επίσημο εστιατόριο των Ολυμπιακών Αγώνων επειδή έχει καλό φαγητό για τους αθλητές ή τους θεατές. Τα McDonald’s ξοδεύουν πολλά χρήματα για να βρίσκονται εκεί.
  • Μόνο και μόνο επειδή ένας Ολυμπιονίκης υποστηρίζει τα McDonald’s ή το Subway δεν σημαίνει ότι το φαγητό τους είναι καλό για αυτόν ή για εσένα. Δεν σημαίνει καν ότι ο αθλητής τρώει αυτό το είδος του φαγητού. Σημαίνει ότι έχει πληρωθεί για να πει πως του αρέσει.
  • Οι αθλητές, ακόμα και αυτοί που ακόμα βρίσκονται σε χαμηλό στάδιο, δουλεύουν με διαιτολόγους για να δημιουργήσουν ένα διατροφικό πλάνο που θα τους δίνει ενέργεια και συγκέντρωση. Δεν γίνεσαι σπουδαίος αθλητής με μία σταθερή δίαιτα από γρήγορο και πρόχειρο φαγητό.

 

Θέλω τα παιδιά μου να παίρνουν το βαθύτερο μήνυμα από όλες αυτές τις διαφημίσεις και να είναι αρκετά συνειδητοποιημένα, ώστε να βλέπουν πέρα από τη λάμψη και τη διασκέδαση που μπορούν να «αγοράσουν» όλες αυτές οι διαφημίσεις. Να είναι ικανά να κατανοήσουν τις έννοιες αυτές. Και ελπίζω ότι αν κατανοήσουν τις έννοιες αυτές δεν θα συνηθίσουν να συνδέουν την κοινωνικότητα και τη διασκέδαση με το να τρώνε στα McDonald’s.

Πόσο απογοητευτικό είναι ότι οι αθλητές – συμπεριλαμβανομένων και των ολυμπιονικών- τόσο συχνά να εγκρίνουν το πρόχειρο φαγητό. Ένα απίστευτο 79% των τροφών και των ροφημάτων που διαφημίζουν οι αθλητές είναι πολλών θερμίδων, χαμηλά σε θρεπτικά στοιχεία σύμφωνα με μία περσινή έρευνα. Δεν θα ήταν ωραίο, αντίθετα, να διαφημίζουν προϊόντα που είναι σύμφωνα με τον υγιεινό τρόπο ζωής που οι ίδιοι πιθανότατα ακολουθούν-τον τρόπο ζωής σύμφωνα με τον οποίο θέλουμε να ζουν και τα παιδιά μας;

Δεν θα ήταν ωραίο αν τα φρούτα και τα λαχανικά , ήταν το επίσημο φαγητό για όλες τις περιπτώσεις;…

Πηγή: http://www.realmomnutrition.com

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...