company logo

Ταραμοκεφτέδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Ταραμοκεφτέδες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ. Μέσα στον πουρέ της πατάτας προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο και τον δυόσμο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλάθουμε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ώσπου να ροδίσουν. Μόλις τηγανιστούν τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και  σερβίρουμε.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 40 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

 

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα (4 κεφτέδες) : περίπου 445 Kcal

Ο ταραμάς, βασική πρώτη ύλη των ιδιόμορφων αυτών κεφτέδων, προέρχεται από τα αβγά του κυπρίνου και προσδίδει μια ιδιαίτερα πικάντικη γεύση στη μαγειρικής μας παρασκευή. Ο ταραμάς θεωρείται διατροφικά μια «βόμβα» χοληστερόλης και αλατιού γιαυτό και η κατανάλωση του σποραδικά και σε μικρή ποσότητα, είναι μάλλον επιβεβλημένη. Στη σύγχρονη διατροφή πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές. Απλά κάποιες τροφές πρέπει να τρώγονται με διαφορετική συχνότητα και σε διαφορετική ποσότητα από κάποιες άλλες, προκειμένου να εναρμονιστούμε με την έννοια της ισορροπημένης διατροφής. Η αρωγή του επιστήμονα διαιτολόγου στην κατάρτιση ενός ισορροπημένου πλάνου διατροφής, το οποίο μπορεί να συνδυάσει την τέρψη με την σωστή θρέψη, είναι πάντα ουσιαστική.

Τελευταία άρθρα

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)
Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2017 – Δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ
2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ