company logo

Τάρτα full σοκολάτας νηστίσιμη, χωρίς ζάχαρη και αυγά και χωρίς ψήσιμο

Τάρτα full σοκολάτας νηστίσιμη, χωρίς ζάχαρη και αυγά και χωρίς ψήσιμο

Υλικά Συνταγής

Για τη βάση της τάρτας

220 γρ. φουντούκια

50 γρ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη

100 γρ. μαργαρίνη

2 κ.σ. μέλι

4 κ.γ. κακάο

Για τη γέμιση της τάρτας

100 γρ. μαργαρίνη

100 γρ. γάλα καρύδας

150 γρ. μέλι

120 γρ. κακάο

1 κ.γ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη, τάρτα σοκολάτας νηστίσιμη.

Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 10 λεπτά.

Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.

Στρώνουμε τη βάση με το μείγμα, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε. Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.

Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση

Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού. Παγώνουμε την τάρτα να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/tarta-full-sokolatas-nistisimi-xoris-zaxari-kai-auga-kai-xoris-psisimo/

Τελευταία άρθρα

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων
Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το υποδεχόμαστε με ένα μεγάλο καλάθι... 

Μπιφτέκι για διατροφή
Μπιφτέκι για διατροφή

Μπιφτέκι για διατροφή

Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2
Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η διαχείριση του διαβήτη απαιτεί προσοχή στα σάκχαρα...