company logo

Τι λάδι να χρησιμοποιώ ;

Τι λάδι να χρησιμοποιώ ;

 

Αν και έχουμε ελαττώσει κατά πολύ τα τηγανητά που και που τρώμε καμία πατατούλα… Τι λάδι είναι καλύτερο για το τηγάνισμα;           

                                                                                                         

 

Γνωρίζουμε σήμερα πως το μαγείρεμα με διάφορα έλαια σε υψηλές θερμοκρασίες (κοντά στους 180ο C, όπως το «βαθύ» τηγάνισμα – deep frying), οδηγεί στην παραγωγή επιβλαβών για την υγεία μας ουσιών.

Βέβαια η συμπεριφορά των ελαίων απέναντι στο τηγάνισμα δεν είναι για όλα τα είδη η ίδια, αφού εμπεριστατωμένες μελέτες υποδεικνύουν πως το ελαιόλαδο, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε μονοακόρεστα λιπαρά και φαινόλες, «αντέχει» πολύ περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες από το σογιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο ή το βαμβακέλαιο, με αποτέλεσμα να διασπάται ελάχιστα και να προσδιορίζεται ως η Νο1 επιλογή για τους αμετανόητους φίλους του τηγανιού..

 

Τελευταία άρθρα

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων
Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το υποδεχόμαστε με ένα μεγάλο καλάθι... 

Μπιφτέκι για διατροφή
Μπιφτέκι για διατροφή

Μπιφτέκι για διατροφή

Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2
Πρωτότυπες ιδέες πρωινού για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Η διαχείριση του διαβήτη απαιτεί προσοχή στα σάκχαρα...