company logo

Το κουνουπίδι σύμμαχος της υγείας

Το κουνουπίδι σύμμαχος της υγείας
  • Ημερομηνία:07/12/2013
  • Κατηγορίες:

Τα τελευταία χρόνια, το κουνουπίδι πρέπει να νιώθει ότι περπατάει πάνω στο κόκκινο χαλί που περνάνε και οι ηθοποιοί την βραδιά των όσκαρ. Η έντονη δημοσιότητα και συζήτηση που έχει προκαλέσει, φυσικά οφείλεται στις μελέτες που έχουν γίνει για την σύσταση και τις δράσεις του.

Θεωρείτε ότι προέρχεται από μία ποικιλία άγριου λάχανου που ευδοκιμούσε στην Ασία. Τα 100 γραμμάρια κουνουπιδιού αποδίδουν μόλις 26 θερμίδες και το 60% της βιταμίνης C που χρειάζεστε ημερησίως. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αποτελεί ιδανική επιλογή για μία δίαιτα.

Διάσημο όμως έγινε κυρίως λόγω της περιεκτικότητας του σε ορισμένα φυτοχημικά συστατικά όπως η σουλφοραφάνη και οι φυτικές στερόλες που περιέχει. Χάρη στα συστατικά αυτά, έχει κερδίσει μία υψηλή θέση στην κλίμακα των εν δυνάμει αντικαρκινικών τροφίμων.

Έχει αποδειχθεί ότι ο συνδυασμός των συστατικών αυτών μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου όπως του στήθους, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Για πολλούς όμως το έντονο άρωμα που εκλύεται κατά τον βρασμό του, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιλογή του. Δεν τους αρέσει να μυρίζει το σπίτι τους και είναι αλήθεια ότι συμβαίνει.

Υπάρχει όμως λύση για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τα οφέλη του, η οποία μάλιστα συμβάλλει και στην συντήρηση των θρεπτικών συστατικών του. Όταν βράζετε για αρκετή ώρα το κουνουπίδι εκτός από το έντονο άρωμα που παράγεται, χάνονται έως και τα 2/3 των θρεπτικών συστατικών του.

Για να το αποφύγετε, πρέπει να το βράζετε όσο το δυνατόν λιγότερο ή ακόμα καλύτερα να το φτιάχνετε στον ατμό. Να σημειώσουμε ακόμα ότι μπορείτε να το απολαμβάνετε όλον τον χρόνο κατεψυγμένο ή κατά τους χειμερινούς μήνες φρέσκο.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...