company logo

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Υλικά για 35-40 τυροπιτάκια

Για τη ζύμη

1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό

180 γρ. ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 αυγό

Για τη γέμιση

200 γρ. φέτα

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο πιπέρι

1 αυγό

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή ζύμη. 

Ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο και κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης. Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και τα διπλώνουμε σα μισοφέγγαρα. Με τα δάχτυλα μας κλείνουμε για κολλήσουν οι άκρες. 

Απλώνουμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και περνάμε την επιφάνειά τους με λίγο αυγό χτυπημένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10'-15'.

Τελευταία άρθρα

Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το προϊόν chocoslim
Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το προϊόν chocoslim

Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το προϊόν chocoslim

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο μεταβολισμός και το παράδοξο
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο μεταβολισμός και το παράδοξο

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατοδιαλυτές βιταμίνες...

Κορεσμένα λιπαρά: ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»
Κορεσμένα λιπαρά: ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»

Οι καρδιακές ασθένειες αποτελούν το πρώτο αίτιο θανάτου στον Δυτικό κόσμο...