company logo

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Υλικά για 35-40 τυροπιτάκια

Για τη ζύμη

1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό

180 γρ. ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 αυγό

Για τη γέμιση

200 γρ. φέτα

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο πιπέρι

1 αυγό

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή ζύμη. 

Ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο και κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης. Βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και τα διπλώνουμε σα μισοφέγγαρα. Με τα δάχτυλα μας κλείνουμε για κολλήσουν οι άκρες. 

Απλώνουμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και περνάμε την επιφάνειά τους με λίγο αυγό χτυπημένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10'-15'.

Τελευταία άρθρα

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)
Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

Μοσχάρι κρασάτο με λαχανικά (Νουά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2017 – Δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ
2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ - ΚΕΑΔΔ