company logo

Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Πώς να μειώσετε τα τριγλυκερίδια

13/02/2017
Πώς να μειώσετε τα τριγλυκερίδια

Τα περισσότερα από τα τρόφιμα που καταναλώνονται, είτε προέρχονται από... 

Η στεφανιαία νόσος και η σύνδεσή της με την ανεπάρκεια βιταμίνης D

07/09/2016
Η στεφανιαία νόσος και η σύνδεσή της με την ανεπάρκεια βιταμίνης D

Η στεφανιαία νόσος είναι μια ασθένεια που έχει αναδειχθεί παγκοσμίως ως μια σημαντική αιτία θανάτου...

Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο από 25 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων καθημερινά

05/09/2016
Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν λιγότερο από 25 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων καθημερινά

Οι πιο κοινές πηγές των πρόσθετων σακχάρων είναι τα αναψυκτικά, τα αθλητικά ποτά, το ζαχαρούχο τσάι...

Η υπερκατανάλωση φρουκτόζης μπορεί να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών

18/05/2016
Η υπερκατανάλωση φρουκτόζης μπορεί να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών

Ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα , η νόσος του Alzheimer... 

Η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων

16/05/2016
Η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων

Ο καθηγητής Saverio Stranges από το Warwick Medical School στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συνεργάτες του...

Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης  D-3 μπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια

14/04/2016
Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D-3 μπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια

Στις ΗΠΑ, περίπου 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια...

Πώς μπορεί το κόκκινο κρασί να συμβάλει στην αποφυγή των καρδιακών παθήσεων

13/04/2016
Πώς μπορεί το κόκκινο κρασί να συμβάλει στην αποφυγή των καρδιακών παθήσεων

Η καρδιαγγειακή νόσος είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου στις ΗΠΑ...

Η χρήση του ιβίσκου στην θεραπεία της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας

16/03/2016
Η χρήση του ιβίσκου στην θεραπεία της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας

Το τσάι ιβίσκου  χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο... 

Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου

12/02/2016
Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου

Η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ωφελήσει την υγεία καθώς περιέχει φλαβονόλες... 

Αναιμία και Καρδιαγγειακά Τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά και δεν πάει το μυαλό σας;

19/11/2015
Αναιμία και Καρδιαγγειακά Τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά και δεν πάει το μυαλό σας;

Στην εμφάνιση ή την πιθανότητα εμφάνισης αναιμίας ή της ύπαρξης κάποιου καρδιαγγειακού επεισοδίου...

Μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής : Η Μεσογειακή διατροφή είναι εξίσου αποτελεσματική με τις στατίνες

21/09/2015
Μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής : Η Μεσογειακή διατροφή είναι εξίσου αποτελεσματική με τις στατίνες

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο για καρδιακή προσβολή μπορούν να μειώσουν αυτόν τον κίνδυνο με την υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής...

Το ταχίνι στην μάχη για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων

23/10/2014
Το ταχίνι στην μάχη για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων

Το ταχίνι είναι μια τροφή απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή και...

Καρδιαγγειακά: από ανδρική... γυναικεία υπόθεση

14/04/2014
Καρδιαγγειακά: από ανδρική... γυναικεία υπόθεση

«Καρδιαγγειακά επεισόδια». Μια φράση που ακούμε όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια...

Η διατροφογενετική αναδεικνύει τη δράση της βιταμίνης B2 στην υπέρταση !!

10/01/2014
Η διατροφογενετική αναδεικνύει τη δράση της βιταμίνης B2 στην υπέρταση !!

Όταν ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε δεύτερο ενικό πρόσωπο στη πιο..

Ποιά τροφή είναι η πιο επιβαρυντική για την χοληστερόλη?

04/12/2013
Ποιά τροφή είναι η πιο επιβαρυντική για την χοληστερόλη?

Ποιά τροφή είναι η πιο επιβαρυντική για την χοληστερόλη?

Καρπούζι : το φρούτο του καλοκαιριού που προστατεύει και τα αγγεία μας

13/06/2013
Καρπούζι : το φρούτο του καλοκαιριού που προστατεύει και τα αγγεία μας

Το καρπούζι αποτελεί το φρούτο σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Αποτελεί ένα φρούτο που μας δίνει πολλά θρεπτικά συστατικά, αρκετό νερό και λίγες θερμίδες... 

Μπιρίτσα – ουζάκι : Οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού…

03/06/2013
Μπιρίτσα – ουζάκι : Οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού…

Ένας από τους πιο συχνούς συνειρμούς που κάνουμε με την σκέψη στο καλοκαίρι και στις βραδινές «χαλαρές» εξόδους, μας «μεταφέρει» σε κάποιο παραλιακό ταβερνάκι, να απολαμβάνουμε μεζέδες...

Jenny's nutri-news: Το συνένζυμο Q10 «βάλσαμο» για την καρδιά!

30/05/2013
Jenny's nutri-news: Το συνένζυμο Q10 «βάλσαμο» για την καρδιά!

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας σε πρόσφατες δημοσιεύσεις  της αναδεικνύει μία επιπλέον δράση του συνενζύμου Q10. Όπως περιγράφεται στην αναφορά...

Κάντε σήμερα το πρώτο βήμα και μειώστε αποτελεσματικά τη χοληστερίνη σας

29/05/2013
Κάντε σήμερα το πρώτο βήμα και μειώστε αποτελεσματικά τη χοληστερίνη σας

Μετά από μία εξέταση αίματος, διαπιστώνετε ότι η ολική χοληστερίνη σας είναι πάνω από 200 mg/dl. Έτσι αποφασίζετε να πάρετε τα μέτρα σας και να τη ρίξετε...

Jenny's nutri-news: ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης με την κατανάλωση χυμού παντζαριών

19/04/2013
Jenny's nutri-news: ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης με την κατανάλωση χυμού παντζαριών

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο επιστημονικό περιοδικό ‘Hypertention’ από την Αμερικάνικη Καρδιολογική εταιρεία, o χυμός παντζαριών μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση...

Αβγό, χοληστερόλη και καρδιαγγειακός κίνδυνος: τι ισχύει πραγματικά;

08/11/2012
Αβγό, χοληστερόλη και καρδιαγγειακός κίνδυνος: τι ισχύει πραγματικά;

Ο περισσότερος κόσμος που ανησυχεί για τις καρδιοπάθειες παραδοσιακά «τρέμει» τα αβγά ως εχθρούς της υγείας της καρδιάς λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χοληστερόλη..

Αχλάδι και μήλο: Η αποθήκευση λίπους στο σώμα μας…

01/10/2012
Αχλάδι και μήλο: Η αποθήκευση λίπους στο σώμα μας…

Το αχλάδι και το μήλο είναι δυο υπέροχα φρούτα της εποχής, πλούσια σε υδατάνθρακες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Παράλληλα όμως αντιπροσωπεύουν και δυο χαρακτηριστικά σχήματα, τα οποία ταυτίζονται σε πολλές αναφορές με τον τρόπο που αποθηκεύει ο οργανισμός ενός ανθρώπου, σωματικό λίπος…