company logo

Τρόφιμα

Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

24/05/2017
Η διατροφική αξία των καλοκαιρινών φρούτων

Το καλοκαίρι μας χτυπά πια την πόρτα και εμείς το υποδεχόμαστε με ένα μεγάλο καλάθι... 

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : Η «ΚΑΡΔΙΑΚΗ» ΜΑΣ ΦΙΛΗ!!

03/05/2017
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : Η «ΚΑΡΔΙΑΚΗ» ΜΑΣ ΦΙΛΗ!!

Στην εποχή του διαδικτυακού «οίστρου» που ζούμε...

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : ΝΑ ΤΡΩΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ…

20/03/2017
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ : ΝΑ ΤΡΩΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ…

Ο καρπός του κακαόδεντρου, το οποίο πρωτοκαλλιεργήθηκε από τους Ατζέκους... 

Είναι τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα;

14/12/2016
Είναι τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα;

Η κατάψυξη των φρούτων και των λαχανικών μπορεί να αλλάξει ελαφρώς τη διατροφική τους σύνθεση...

Είναι τα έντομα  πιο θρεπτικά από το κρέας;

31/10/2016
Είναι τα έντομα πιο θρεπτικά από το κρέας;

Η κατανάλωση  εντόμων αν και είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές χώρες...

Η κατανάλωση βρώμης συμβάλει αποδεδειγμένα στη μείωση της χοληστερόλης

13/10/2016
Η κατανάλωση βρώμης συμβάλει αποδεδειγμένα στη μείωση της χοληστερόλης

Οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και 50 χρόνια ότι η κατανάλωση βρώμης...

Η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων

16/05/2016
Η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών παθήσεων

Ο καθηγητής Saverio Stranges από το Warwick Medical School στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συνεργάτες του...

Maca: ο ρόλος της στη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας

11/04/2016
Maca: ο ρόλος της στη βελτίωση της σεξουαλικής υγείας

Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι ευρέως διαδεδομένη, επηρεάζοντας συχνά αρνητικά τη διάθεση και τις διαπροσωπικές σχέσεις...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»

21/03/2016
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»

Το 1887, ο Ελβετός βοτανολόγος Dr. Moises Santiago Bertoni εξερευνώντας τα δάση της Ανατολικής Παραγουάης πρωτοανακαλύπτει τις ιδιότητες της Στέβιας...

Τα Cranberries βοηθάνε στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος , αλλά όχι ο χυμός τους…

04/03/2016
Τα Cranberries βοηθάνε στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος , αλλά όχι ο χυμός τους…

Μια λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού συστήματος...

Το φρέσκο αβοκάντο στη διατροφή αλλάζει σημαντικά το λιπιδαιμικό  προφίλ

02/03/2016
Το φρέσκο αβοκάντο στη διατροφή αλλάζει σημαντικά το λιπιδαιμικό προφίλ

Σύμφωνα με τις πρόσφατες Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς...

Καρποί Graviola : Η φυσική μελλοντική λύση κατά του καρκίνου?

19/02/2016
Καρποί Graviola : Η φυσική μελλοντική λύση κατά του καρκίνου?

Η Graviola είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας...

Πασατέμπος! -  Οφέλη για την υγεία και διατροφικές πληροφορίες

22/12/2015
Πασατέμπος! - Οφέλη για την υγεία και διατροφικές πληροφορίες

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ... 

Λιναρόσπορος και σουσάμι βοηθούν στο αδυνάτισμα

26/10/2015
Λιναρόσπορος και σουσάμι βοηθούν στο αδυνάτισμα

Η διατροφή που είναι πλούσια σε φυτικά συστατικά είναι γνωστό ότι κάνει καλό στην υγεία και τη σιλουέτα...

Κορυφαία Αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, βότανα, και μπαχαρικά

07/10/2015
Κορυφαία Αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, βότανα, και μπαχαρικά

Τα βότανα και τα μπαχαρικά περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών και συμβάλουν στη μέγιστη υγεία του οργανισμού σας...

Το σογιέλαιο ενδέχεται να συμβάλει στην παχυσαρκία και στον διαβήτη περισσότερο από ότι η φρουκτόζη.

03/09/2015
Το σογιέλαιο ενδέχεται να συμβάλει στην παχυσαρκία και στον διαβήτη περισσότερο από ότι η φρουκτόζη.

Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα οι επιστήμονες διεξήγαγαν πείραμα με αρσενικούς ποντικούς, οι οποίοι ακολουθούσαν τέσσερις διαφορετικές διατροφές...

Μειώστε τον κίνδυνο ασθενειών με την προσθήκη “χρωμάτων” στη διατροφή σας !

31/07/2015
Μειώστε τον κίνδυνο ασθενειών με την προσθήκη “χρωμάτων” στη διατροφή σας !

Τελευταίες έρευνες αναφέρουν ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά συμβάλει στη  μείωση του κινδύνου του καρκίνου...

Για υγιή οστά πείτε ναι στα δαμάσκηνα, στα κρεμμύδια, στο σολομό και στα καρύδια

08/07/2015
Για υγιή οστά πείτε ναι στα δαμάσκηνα, στα κρεμμύδια, στο σολομό και στα καρύδια

Ξερά δαμάσκηνα: Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι συνδέονται με την υγεία του πεπτικού συστήματος και ότι είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά...

10 Λόγοι που δείχνουν ότι η Κινόα είναι μια πραγματικά εξαιρετική τροφή

26/06/2015
10 Λόγοι που δείχνουν ότι η Κινόα είναι μια πραγματικά εξαιρετική τροφή

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και γεωργίας...

Σουσάμι: ο πολύτιμος σπόρος που αποτελεί σύγχρονο φάρμακο!

26/03/2015
Σουσάμι: ο πολύτιμος σπόρος που αποτελεί σύγχρονο φάρμακο!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε αναζήτηση υγιεινών τρόπων διατροφής...

Μπορεί η ζάχαρη να έχει θέση στη διατροφή μας;

24/03/2015
Μπορεί η ζάχαρη να έχει θέση στη διατροφή μας;

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει πρώτα να απαντήσουμε σε μία σειρά άλλων ερωτημάτων όπως τι είναι στην πραγματικότητα η ζάχαρη...

Μαγειρική σόδα: 10 οφέλη για την υγεία

16/03/2015
Μαγειρική σόδα: 10 οφέλη για την υγεία

Πιθανόν, όλοι να έχετε ένα κουτί μαγειρικής σόδας  στο σπίτι σας. Αυτό όμως που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λόγους υγείας...

Θαλασσινά : Ανεβάζουν ή όχι την χοληστερόλη μας;

05/03/2015
Θαλασσινά : Ανεβάζουν ή όχι την χοληστερόλη μας;

Στην οικογένεια των θαλασσινών, συμπεριλαμβάνονται τα οστρακοειδή (αστακός, γαρίδα, καραβίδα, μύδια, στρείδια) και τα μαλάκια(καλαμάρι, χταπόδι, σουπιά)...

Ταχίνι και χαλβάς - καλύψτε όλες τις ανάγκες του οργανισμού σας κατά την περίοδο της νηστείας.

27/02/2015
Ταχίνι και χαλβάς - καλύψτε όλες τις ανάγκες του οργανισμού σας κατά την περίοδο της νηστείας.

Η νηστεία είναι μια διαδικασία κατά την οποία αποκλείονται από τη διατροφή συγκεκριμένες τροφές με σκοπό τη σωματική αλλά και την πνευματική δοκιμασία του ατόμου...

6 είδη θαλασσινών που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

25/02/2015
6 είδη θαλασσινών που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Ένα πράγμα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι η κατανάλωση θαλασσινών , ως μέρος μιας ήπια υποθερμιδικής διατροφής μπορεί να κάνει θαύματα στην απώλεια βάρους...

10 φρούτα και λαχανικά που διατηρούνται φρέσκα πάνω από ένα μήνα.

16/02/2015
10 φρούτα και λαχανικά που διατηρούνται φρέσκα πάνω από ένα μήνα.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα πάνω από ένα μήνα. Κάποια από αυτά είναι…

Ο μύθος της απαγόρευσης του ψωμιού στη δίαιτα

30/01/2015
Ο μύθος της απαγόρευσης του ψωμιού στη δίαιτα

Ξεκινώντας μια προσπάθεια απώλειας βάρους, για πολλούς η λέξη ψωμί είναι απαγορευμένη...

Ζέα : Ένα υπερ-σιτηρό; Η ένα ακόμη δημητριακό;

23/01/2015
Ζέα : Ένα υπερ-σιτηρό; Η ένα ακόμη δημητριακό;

Η έντονη χαρά των ατόμων, που με επισκέπτονται στο γραφείο μου, όταν αναφέρουν ότι καταναλώνουν ψωμί...

10 αποδεδειγμένα οφέλη του άγριου λάχανου Κέιλ

28/11/2014
10 αποδεδειγμένα οφέλη του άγριου λάχανου Κέιλ

Σε σύγκριση με τα πιο υγιεινά λαχανικά, το λάχανο κέιλ είναι ο βασιλιάς...

Ακόμα και χωρίς συντηρητικά το κρουασάν δεν φροντίζει τις ανάγκες και τις ανησυχίες μιας εγκύου γυναίκας

10/11/2014
Ακόμα και χωρίς συντηρητικά το κρουασάν δεν φροντίζει τις ανάγκες και τις ανησυχίες μιας εγκύου γυναίκας

Είναι αλήθεια πως η γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται ένας...

Αλάτι Ιμαλαΐων Ευεργετικό για την υγεία μας ή ένα ακόμη προϊόν κατευθυνόμενης διαφήμισης;

02/10/2014
Αλάτι Ιμαλαΐων Ευεργετικό για την υγεία μας ή ένα ακόμη προϊόν κατευθυνόμενης διαφήμισης;

Το Αλάτι είναι γνωστό και ως χλωριούχο νάτριο (χημικός τύπος NaCl) και αποτελεί...

Χυμός από goji berries ή καλύτερα ένα μήλο;

17/09/2014
Χυμός από goji berries ή καλύτερα ένα μήλο;

Στο πλαίσιο της φρενίτιδας με τις ξενόφερτες διατροφικές μόδες...

Αναλύοντας τον χαλβά από ταχίνι

05/09/2014
Αναλύοντας τον χαλβά από ταχίνι

Ο χαλβάς από ταχίνι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τρόφιμο που...

Γιατί θα πρέπει να τρώμε περισσότερα φασόλια;

23/07/2014
Γιατί θα πρέπει να τρώμε περισσότερα φασόλια;

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι τα φασόλια έχουν εξαιρετικά χαμηλό...

Έβγαλε το σκόρδο φύτρο; Εκμεταλλευτείτε το!!

25/06/2014
Έβγαλε το σκόρδο φύτρο; Εκμεταλλευτείτε το!!

«Μην πετάτε το σκόρδο αν έχει αρχίσει να βγάζει φύτρες» προτείνει μια νέα έρευνα, που δείχνει...

Προσοχή! Η κατανάλωση άσπρου ψωμιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 40%

17/06/2014
Προσοχή! Η κατανάλωση άσπρου ψωμιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 40%

Σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Miguel Martinez-Gonzalez, το λευκό ψωμί...

Χαλβάς από ταχίνι – δεν είναι όλα τα γλυκά ίδια!

27/05/2014
Χαλβάς από ταχίνι – δεν είναι όλα τα γλυκά ίδια!

Στο μυαλό αρκετών ατόμων, το γλυκό είναι συνυφασμένο με πολλές...

Η μαύρη σοκολάτα  προάγει την υγεία επειδή είναι δύσπεπτη!

20/05/2014
Η μαύρη σοκολάτα προάγει την υγεία επειδή είναι δύσπεπτη!

Τα τελευταία χρόνια, μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι...

To Κορεάτικο τζίνσενγκ μπορεί να προστατέψει από τη γρίπη και τον ιό RSV

03/05/2014
To Κορεάτικο τζίνσενγκ μπορεί να προστατέψει από τη γρίπη και τον ιό RSV

Σύμφωνα με έρευνα σε Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, το βότανο τζίνσενγκ μπορεί να βοηθήσει...

Οι ξηροί καρποί στην διατροφή του παιδιού

21/03/2014
Οι ξηροί καρποί στην διατροφή του παιδιού

Η υγιεινή διατροφή είναι ζητούμενο για τον κάθε άνθρωπο. Όταν όμως η συζήτηση φτάνει στο παιδί...

Ψάρια, κρεμμύδι, τζίντζερ και πιπεριά, ανακουφίζουν από εποχιακές αλλεργίες!

21/03/2014
Ψάρια, κρεμμύδι, τζίντζερ και πιπεριά, ανακουφίζουν από εποχιακές αλλεργίες!

Τα τελευταία χρόνια στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, βρίσκεται μια πλειάδα φυσικών συστατικών και διατροφικών στοιχείων, που μπορεί...

Χαλβάς από ταχίνι : Το σνακ των αθλητών

15/03/2014
Χαλβάς από ταχίνι : Το σνακ των αθλητών

Τα τελευταία χρόνια, ένας από τους βασικούς προδιαθεσικούς παράγοντες πολλών χρόνιων νόσων...

Τα οφέλη της κολοκύθας

05/03/2014
Τα οφέλη της κολοκύθας

Είναι νόστιμη, μυρωδάτη και θρεπτική! Χρειάζεστε κι άλλους λόγους για να φτιάξετε πιάτα με κολοκύθα; Αν ναι...

Το γιαούρτι μειώνει 28 τοις εκατό τον κίνδυνο για διαβήτη

13/02/2014
Το γιαούρτι μειώνει 28 τοις εκατό τον κίνδυνο για διαβήτη

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη μελέτη του Διαβήτη...

Πρέπει να καταναλώνουμε τζίντζερ και γιατί;

13/02/2014
Πρέπει να καταναλώνουμε τζίντζερ και γιατί;

 Η ρίζα του φυτού τζίντζερ που μεγαλώνει στην Κίνα, την Ινδία, την Αφρική, την Καραϊβική και άλλα...

Μύθοι και αλήθειες για την σόγια

03/02/2014
Μύθοι και αλήθειες για την σόγια

Τρώω σόγια. Θα μεγαλώσει το στήθος μου; Μπορεί οι Ασιάτες να απολαμβάνουν εδώ και αιώνες τη σόγια...

Ποιο χαλβά να επιλέξω;

14/01/2014
Ποιο χαλβά να επιλέξω;

Η λέξη «χαλβάς» συνήθως παραπέμπει στο χαλβά που παρασκευάζεται από ταχίνι...

Σουσάμι άνοιξε...και για καλή υγεία και μακροζωία

14/02/2013
Σουσάμι άνοιξε...και για καλή υγεία και μακροζωία

Το σουσάμι και τα προϊόντα του αποτελούν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας. Η χρήση του σησαμιού, είτε ως σπόρου, είτε ως σησαμελαίου ξεκινάει από τους αρχαίους χρόνους..

Χρώματα τροφών

17/01/2013
Χρώματα τροφών

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν τελικά το χρώμα που έχει ένα τρόφιμο επηρεάζει τη θρεπτική του αξία. Για το λόγο αυτό..

Πρωινό γεύμα: Σημείο τριβής ανάμεσα σε παιδιά και γονείς

20/08/2012
Πρωινό γεύμα: Σημείο τριβής ανάμεσα σε παιδιά και γονείς

Η άρνηση των μικρών παιδιών, αλλά και των εφήβων, να ξεκινήσουν τη μέρα τους με ένα καλό πρωινό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα σχεδόν σε κάθε οικογένεια. Οι δικαιολογίες που συνοδεύουν αυτή την άρνηση των παιδιών είναι, ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο το πρωί πριν το σχολείο, ή ότι δεν έχουν όρεξη, ενώ μεγαλύτερα παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια θεωρούν, ότι η αποφυγή του πρωινού είναι ένας καλός τρόπος να αποφύγουν κάποιες περιττές θερμίδες. 

Τα ζυμαρικά στη σύγχρονη διατροφή

24/07/2012
Τα ζυμαρικά στη σύγχρονη διατροφή

Περάσανε πολλά χρόνια μέχρι η επιστήμη να ερμηνεύσει, έστω και εν μέρει, τα οφέλη υγείας που προέκυπταν από τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Κρήτης, αλλά και άλλων περιοχών της Μεσογείου..

Η ευεργετική αξία της τομάτας

23/02/2012
Η ευεργετική αξία της τομάτας

Η ντομάτα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας λαχανικά και συνάμα το βασικό συστατικό της παραδοσιακής και πολυφημισμένης χωριάτικης σαλάτας..