company logo

Τρόφιμα & Ροφήματα

Είναι τα φυτικά «γάλατα» θρεπτικά;

23/12/2016
Είναι τα φυτικά «γάλατα» θρεπτικά;

«Εξαρτάται από την εταιρεία», δηλώνει η Sara Haas...

Είναι τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα;

14/12/2016
Είναι τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, τόσο θρεπτικά όσο τα φρέσκα;

Η κατάψυξη των φρούτων και των λαχανικών μπορεί να αλλάξει ελαφρώς τη διατροφική τους σύνθεση...

Ελληνικός καφές και υγεία

10/11/2016
Ελληνικός καφές και υγεία

Ο ελληνικός καφές αποτελεί μια αγαπημένη γεύση, συνυφασμένη με την παράδοση και την κουλτούρα της Ελλάδας...

Το ελαιόλαδο μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας;

04/11/2016
Το ελαιόλαδο μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι υπάρχει δυσκοιλιότητα όταν...

Η χρήση του ιβίσκου στην θεραπεία της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας

16/03/2016
Η χρήση του ιβίσκου στην θεραπεία της υπέρτασης και της υπερλιπιδαιμίας

Το τσάι ιβίσκου  χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο... 

Τα Cranberries βοηθάνε στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος , αλλά όχι ο χυμός τους…

04/03/2016
Τα Cranberries βοηθάνε στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος , αλλά όχι ο χυμός τους…

Μια λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού συστήματος...

Καρποί Graviola : Η φυσική μελλοντική λύση κατά του καρκίνου?

19/02/2016
Καρποί Graviola : Η φυσική μελλοντική λύση κατά του καρκίνου?

Η Graviola είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας...

Επικίνδυνο το τηγάνισμα με φυτικά έλαια, λένε επιστήμονες

10/11/2015
Επικίνδυνο το τηγάνισμα με φυτικά έλαια, λένε επιστήμονες

Το μαγείρεμα, ιδίως το τηγάνισμα και το ψήσιμο, με φυτικά έλαια εκλύει τοξικές χημικές ουσίες...

Μπορεί το μηλόξυδο να συμβάλει στη μείωση του σωματικού βάρους;

04/11/2015
Μπορεί το μηλόξυδο να συμβάλει στη μείωση του σωματικού βάρους;

Αν αναζητάτε το μαγικό ελιξίριο που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, τότε θα μπορούσατε να καταναλώσετε άφοβα μηλόξυδο, σύμφωνα με  τα διαδικτυακά φόρουμ που εκθειάζουν τα οφέλη του...

Το σογιέλαιο ενδέχεται να συμβάλει στην παχυσαρκία και στον διαβήτη περισσότερο από ότι η φρουκτόζη.

03/09/2015
Το σογιέλαιο ενδέχεται να συμβάλει στην παχυσαρκία και στον διαβήτη περισσότερο από ότι η φρουκτόζη.

Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα οι επιστήμονες διεξήγαγαν πείραμα με αρσενικούς ποντικούς, οι οποίοι ακολουθούσαν τέσσερις διαφορετικές διατροφές...

Εμφιαλωμένα νερά: Άλλο το φυσικό μεταλλικό και άλλο το επιτραπέζιο….

06/05/2015
Εμφιαλωμένα νερά: Άλλο το φυσικό μεταλλικό και άλλο το επιτραπέζιο….

Το νερό είναι από τους σπουδαιότερους παράγοντες για την ανάπτυξη και διατήρηση της ζωής...

Κεφίρ, το ευεργετικόν!

29/04/2015
Κεφίρ, το ευεργετικόν!

Στον  ανθρώπινο  γαστρεντερικό  σωλήνα  υπάρχει  ένας  τεράστιος  πληθυσµός βακτηριδίων,  που  συνιστούν  την  λεγόµενη µικροβιακή  χλωρίδα...

Η κατανάλωση χαμομηλιού σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς ;

22/04/2015
Η κατανάλωση χαμομηλιού σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς ;

Σε μια Ελληνική μελέτη, ερευνητές πήραν συνέντευξη από κατοίκους της Αθήνας για τον τρόπο ζωής τους και τις διατροφικές τους συνήθειες...

Μαγειρική σόδα: 10 οφέλη για την υγεία

16/03/2015
Μαγειρική σόδα: 10 οφέλη για την υγεία

Πιθανόν, όλοι να έχετε ένα κουτί μαγειρικής σόδας  στο σπίτι σας. Αυτό όμως που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λόγους υγείας...

Αλκοόλ:Το μέτρο είναι η λύση!

04/07/2013
Αλκοόλ:Το μέτρο είναι η λύση!

Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αριθμεί περισσότερα από 10000 χρόνια. Τότε οι άνθρωποι κατανάλωναν ροφήματα αφού είχαν υποστεί φυσικές ζυμώσεις, ενώ εδώ και αιώνες υπάρχουν... 

Παγωτό - Πως να αξιολογείτε έναν γλυκό πειρασμό

01/07/2013
Παγωτό - Πως να αξιολογείτε έναν γλυκό πειρασμό

Σίγουρα το παγωτό είναι το γλύκισμα του καλοκαιριού. Παιδιά και ενήλικες λατρεύουν όλα τα είδη και τις γεύσεις του παγωτού, σοκολάτα ή κρέμα, χωνάκι ή κυπελάκι...

Jenny's nutri-news: Νέα οφέλη απο την μέτρια κατανάλωση καφέ

28/06/2013
Jenny's nutri-news: Νέα οφέλη απο την μέτρια κατανάλωση καφέ

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη συνηθίζουν να ξεκινούν την ημέρα τους με έναν πρωϊνο καφέ. Συμβαίνει και σε εσάς το ίδιο; Νιώθετε εξαρτημένοι από την κατανάλωση καφεϊνης; 

Νέα μελέτη: Οι νιφάδες βρώμης καλύτερος σύμμαχος στο αδυνάτισμα από ότι έτοιμα προς κατανάλωση δημητριακά (ready to eat cereal - RTEC)!!

17/06/2013
Νέα μελέτη: Οι νιφάδες βρώμης καλύτερος σύμμαχος στο αδυνάτισμα από ότι έτοιμα προς κατανάλωση δημητριακά (ready to eat cereal - RTEC)!!

Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο συμπόσιο για τη παχυσαρκία της American Νutrition Society και διεξείχθη από το Pennington Biomedical Research Center σε υγιείς ενήλικες, έδειξε...

Καρπούζι : το φρούτο του καλοκαιριού που προστατεύει και τα αγγεία μας

13/06/2013
Καρπούζι : το φρούτο του καλοκαιριού που προστατεύει και τα αγγεία μας

Το καρπούζι αποτελεί το φρούτο σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Αποτελεί ένα φρούτο που μας δίνει πολλά θρεπτικά συστατικά, αρκετό νερό και λίγες θερμίδες... 

Σοκολάτα : Ένα « λειτουργικό» τρόφιμο?

04/04/2013
Σοκολάτα : Ένα « λειτουργικό» τρόφιμο?

Το γεγονός ότι η πλούσια σε φρούτα και λαχανικά ισορροπημένη διατροφή, μειώνει το ενδεχόμενο εμφάνισης χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων, οφείλεται σε σημαντικό ποσοστό στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που εμπεριέχει..

Σουσάμι άνοιξε...και για καλή υγεία και μακροζωία

14/02/2013
Σουσάμι άνοιξε...και για καλή υγεία και μακροζωία

Το σουσάμι και τα προϊόντα του αποτελούν τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας. Η χρήση του σησαμιού, είτε ως σπόρου, είτε ως σησαμελαίου ξεκινάει από τους αρχαίους χρόνους..

Χρώματα τροφών

17/01/2013
Χρώματα τροφών

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν τελικά το χρώμα που έχει ένα τρόφιμο επηρεάζει τη θρεπτική του αξία. Για το λόγο αυτό..

Πρωινό γεύμα: Σημείο τριβής ανάμεσα σε παιδιά και γονείς

20/08/2012
Πρωινό γεύμα: Σημείο τριβής ανάμεσα σε παιδιά και γονείς

Η άρνηση των μικρών παιδιών, αλλά και των εφήβων, να ξεκινήσουν τη μέρα τους με ένα καλό πρωινό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα σχεδόν σε κάθε οικογένεια. Οι δικαιολογίες που συνοδεύουν αυτή την άρνηση των παιδιών είναι, ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο το πρωί πριν το σχολείο, ή ότι δεν έχουν όρεξη, ενώ μεγαλύτερα παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια θεωρούν, ότι η αποφυγή του πρωινού είναι ένας καλός τρόπος να αποφύγουν κάποιες περιττές θερμίδες. 

Τα ζυμαρικά στη σύγχρονη διατροφή

24/07/2012
Τα ζυμαρικά στη σύγχρονη διατροφή

Περάσανε πολλά χρόνια μέχρι η επιστήμη να ερμηνεύσει, έστω και εν μέρει, τα οφέλη υγείας που προέκυπταν από τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Κρήτης, αλλά και άλλων περιοχών της Μεσογείου..

Η ευεργετική αξία της τομάτας

23/02/2012
Η ευεργετική αξία της τομάτας

Η ντομάτα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας λαχανικά και συνάμα το βασικό συστατικό της παραδοσιακής και πολυφημισμένης χωριάτικης σαλάτας..

Η πρόπολη στη διατροφή μας

04/01/2012
Η πρόπολη στη διατροφή μας

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι δημιουργούσαν διάφορες κατασκευές, προκειμένου να οχυρώσουν τις πόλεις, από την ενδεχόμενη εισβολή του εχθρού. Η τάφρος και τα υψηλά, απόρθητα τείχη ήταν κάποιες από τις πιο γνωστές αμυντικές κατασκευές..