company logo

10 φρούτα και λαχανικά που διατηρούνται φρέσκα πάνω από ένα μήνα.

10 φρούτα και λαχανικά που διατηρούνται φρέσκα πάνω από ένα μήνα.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα πάνω από ένα μήνα. Κάποια από αυτά είναι…

Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια τυλιγμένα σε μια χαρτοπετσέτα στο ψυγείο μπορούν να διατηρηθούν ακόμα και για ένα χρόνο. Αν δεν υπάρχει όμως χώρος στο ψυγείο ή στην κουζίνα, οποιοδήποτε σκοτεινό και δροσερό σημείο μέσα στο σπίτι είναι κατάλληλο για αποθήκευση.

Μήλα: Τα μήλα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο δροσερά για τέσσερις εβδομάδες. Μόλις ωριμάσουν πλήρως, απλά τοποθετήστε τα σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο . Επίσης τα μήλα σας θα μπορούσαν  να διατηρηθούν ακόμα και  για έξι μήνες εάν τα τοποθετούσατε σε ένα σημείο στο σπίτι σας που να είναι από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου με υψηλή υγρασία.

Πατάτα: Οι περισσότερες ποικιλίες της πατάτας παραμένουν φρέσκιες στο ντουλάπι για διάστημα τριών έως πέντε εβδομάδων. Η ζωή τους μπορεί να επεκταθεί για μήνες  με την τοποθέτησή τους στο ψυγείο. Μόλις όμως παρατηρήσετε ότι η πατάτα είναι μαλακιά και σχηματίζει πράσινα σημεία , ήρθε η ώρα να πεταχτεί .

Κολοκύθι: Τα κολοκύθια διατηρούνται για αρκετούς μήνες εάν αποθηκεύονται σε  ένα σκοτεινό σημείο και φυλάσσονται σε λιγότερο από 10 βαθμούς Κελσίου.

Σκόρδο: Το κλειδί για να διατηρηθεί το σκόρδο καλό για μήνες είναι η υγρασία , έτσι είναι καλύτερο να το κρατήσει κανείς στο συρτάρι. Ακόμη και το ψιλοκομμένο σκόρδο μπορεί να διατηρηθεί αρκετές εβδομάδες με αυτό τον τρόπο , απλά φροντίστε να είναι καλά κλεισμένο το δοχείο στο οποίο το έχετε τοποθετήσει . Σημειώστε ότι αν τοποθετήσετε το σκόρδο στο ψυγείο θα βλαστήσει μόλις μετακινηθεί από το κρύο.

Καρότο: Τα καρότα μπορούν να διατηρηθούν για τέσσερις έως πέντε εβδομάδες στο ψυγείο. Ακόμα και τα baby καρότα μπορούν να μείνουν νόστιμα για σχεδόν ένα μήνα όταν αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο . Μόλις παρατηρήσετε λευκά στίγματα στα καρότα τότε καταναλώστε τα αμέσως έτσι ώστε να μην χαλάσουν.

Λάχανο: Το λάχανο έχει διάρκεια ζωής έως και έξι μήνες, αν αποθηκευτεί με το σωστό τρόπο . Οι καλύτερες συνθήκες είναι στο ψυγείο σας σε περίπου 0 βαθμούς Κελσίου με 95 % υγρασία . Αν τα εξωτερικά φύλλα αρχίσουν να παρουσιάζουν σημάδια αλλοίωσης μπορούν να αφαιρεθούν, για να εμφανιστούν τα φρέσκα φύλλα που βρίσκονται από κάτω.

Λεμόνια: Ένα μπολ με λεμόνια μπορεί να φαίνεται όμορφο στον πάγκο της κουζίνας σας,  ωστόσο θα παραμείνουν φρέσκα ​​μόνο για μια εβδομάδα. Για αυτό, καλό είναι να τοποθετούνται  σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα μέσα στο ψυγείο σας που μπορούν να διατηρηθούν μέχρι ένα μήνα.Σέλινο: Το σέλινο διατηρείται φρέσκο τυλίγοντάς το με αλουμινόχαρτο και τοποθετώντας το στο ψυγείο. Αποθηκεύοντας το σέλινο με αυτόν τον τρόπο , θα μείνει φρέσκο για πάνω από ένα μήνα.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...