company logo

4 μη-διατροφικοί τρόποι που συμβάλουν στην απώλεια βάρους

4 μη-διατροφικοί τρόποι που συμβάλουν στην απώλεια βάρους

Τοποθετήστε τα λαχανικά στο πιάτο σας με καλλιτεχνικό τρόπο

Μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επικεντρώθηκε σε τρεις ομάδες ανθρώπων. Τα άτομα της πρώτης ομάδας έλαβαν σαλάτες που έμοιαζαν με μια καλλιτεχνική ζωγραφιά, η δεύτερη ομάδα έλαβε σαλάτες που τα λαχανικά είχαν τοποθετηθεί σε τακτοποιημένες σειρές, και η τρίτη ομάδα έλαβε κανονικές σαλάτες χωρίς κάποια ιδιαίτερη περιποίηση. Ενώ όλες οι σαλάτες περιείχαν τα ίδια συστατικά και καρυκεύματα, η «καλλιτεχνική» σαλάτα βαθμολογήθηκε ως η καλύτερη. Οι άνθρωποι ανέφεραν ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τα διπλάσια για την παρουσίαση μιας τέτοιας σαλάτας. Τελικά ο κόσμος τρώει με τα μάτια και το στομάχι, οπότε για να καταναλώνονται τα  υγιεινά τρόφιμα πιο συχνά, καλό είναι να παρουσιάζονται στο πιάτο με μια καλλιτεχνική πινελιά.

Πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ αφού έχετε φάει

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Cornell διαπίστωσε ότι η παράλειψη γευμάτων πριν από την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να σαμποταριστούν οι  «υγιεινές» αγορές. Οι εθελοντές της μελέτης κλήθηκαν να μείνουν νηστικοί για πέντε ώρες και στη συνέχεια τους ζήτησαν να πάρουν μέρος σε  μια προσομοίωση αγοράς τροφίμων. Η ομάδα νηστείας αγόρασε 18,6% περισσότερα τρόφιμα, εκ των οποίων το 44,8%  περιλάμβανε συσκευασμένα τρόφιμα όπως τσιπς και παγωτά που αποδίδουν περισσότερες θερμίδες. Σε μια μελέτη παρακολούθησης, οι ερευνητές παρατήρησαν αγοραστές σε ένα πραγματικό σούπερ μάρκετ μόλις μετά το μεσημεριανό τους γεύμα και αργά το απόγευμα. Εκείνοι που επισκέφτηκαν το σούπερ μάρκετ αργά το απόγευμα, αγόρασαν λιγότερες τροφές με χαμηλή θερμιδικά αξία, όπως τα λαχανικά.

Αφιερώστε λίγο χρόνο το πρωί στον ήλιο

Ο χρόνος, η ένταση και η διάρκεια της έκθεσης σας στο φως του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το βάρος σας. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern διαπίστωσαν ότι τα άτομα που απολαμβάνουν ακόμη και μέτριας έντασης το φως του ήλιου το πρωί είχαν σημαντικά χαμηλότερο ΔΜΣ. Οι αριθμοί ισχύουν ανεξάρτητα από την άσκηση ενός ατόμου, την πρόσληψη θερμίδων, το χρονοδιάγραμμα του ύπνου, και την ηλικία. Η ισχυρή επίδραση, λένε οι ερευνητές, οφείλεται στο ότι το φως του ήλιου επηρεάζει τους κιρκαδικούς ρυθμούς του σώματός μας, που με την σειρά τους ρυθμίζουν τον μεταβολισμό. Οι ερευνητές συστήνουν 20 με 30 λεπτά έκθεσης στο  φως του ήλιου από τις 8 πμ έως το μεσημέρι.

Προσπαθήστε όταν τρώτε να είστε συγκεντρωμένοι στο γεύμα σας

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, οι άνθρωποι που έπαιζαν παιχνίδι στον υπολογιστή ενώ γευμάτιζαν, ένιωθαν λιγότερο πλήρεις και κατανάλωναν περισσότερα σνακς σε σχέση με τα άτομα  που είχαν φάει χωρίς περισπασμούς. Για αυτό η καλύτερη στρατηγική είναι να καταναλώνετε το γεύμα σας χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση. 

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...