company logo

Επιστημονικοί συνεργάτες

Οι επιστημονικοί συνεργάτες του DietTV.gr είναι καταξιωμένοι επιστήμονες υγείας με μεγάλη εμπειρία και πλούσιο κλινικό έργο. Τα θέματα που αναλύουν είτε με τις εκπομπές τους είτε με τα άρθρα τους, αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα υγείας και διατροφής και απαντούν με επιστημονική τεκμηρίωση σε βασικά ερωτήματα του απλού πολίτη.

Δημάκης Γεώργιος

Δημάκης Γεώργιος

Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Ο γιατρός Γεώργιος Δημάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Το έτος 1994  αποφοίτησε από την ιατρική σχολή  του Πανεπιστημίου SEMMELWEIS της Βουδαπέστης.

Ζήσης Παναγιώτης

Ζήσης Παναγιώτης

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc: Ο Παναγιώτης Ζήσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου της Αθήνας και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) με τίτλο «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή» και κατεύθυνση «Ποιότητα- Ασφάλεια Τροφίμων και Δημόσια Υγεία» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ηλιάδου Ευγενία

Ηλιάδου Ευγενία

Κλινικός Διαιτολόγος - Η Ευγενία Ηλιάδου πήρε το πρώτο της πτυχίο το 2003 στη Διατροφή από το Πανεπιστήμιο του John Moores Liverpool, Bsc (Hons) Nutrition. Το ενδιαφέρον της για τον κλάδο της διατροφής την οδήγησε να συνεχίσει σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία όπου και κατέκτησε τον αντίστοιχο τίτλο από το πανεπιστήμιο του Liverpool Msc (Nutrition & Dietetics).

Καλλή Στέφη

Καλλή Στέφη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος: Η Στέφη Γ. Καλλή είναι αριστούχος απόφοιτος του  τμήματος Διατροφής (BSc.Hons) του Πανεπιστημίου Greenwich του Λονδίνου . Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διπλώματος (ΜSc. & DLSHTM) με εξειδίκευση στη Δημόσια Υγεία και Διατροφή (Public Health Nutrition) του London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Καρακασίδη Μαίρη

25/01/2016
Καρακασίδη Μαίρη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια: Είναι κάτοχος δύο προπτυχιακών τίτλων στην Ψυχολογία και την Κοινωνική Εργασία. Απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πατρών.Έχει ειδικευθεί στην Μη Κατευθυντική Παρεμβατική μέθοδο Ψυχοθεραπείας.

Μαρκουτσάκη Νίνα

Μαρκουτσάκη Νίνα

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος: H Μαρκουτσάκη Νίνα είναι Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος, με Εξειδίκευση στην Ογκολογία Πεπτικού στο HôpitalEuropéenGeorges-Pompidou και στο Université de Versailles στο Παρίσι.

Ματζιουρίδου Χρύσα

Ματζιουρίδου Χρύσα

Διαιτολόγος Διατροφολόγος M.Sc. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 2011 με τίτλο «B.Sc. στην Διατροφή και Διαιτολογία» και στο Lund University της Σουηδίας από όπου και απέκτησε τον Φεβρουάριο του 2014 τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «M.Sc. στην Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή».

Μπεθάνης Σωτήριος

Μπεθάνης Σωτήριος

Ενδοκρινολόγος - Ο ενδοκρινολόγος Μπεθάνης Σωτήριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1992 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1998. Υπηρέτησε ως εσωτερικός βοηθός στο Πανεπιστήμιο Eberhard – Karls -Universität στο Tübingen Γερμανίας.

Ξένος Κωνσταντίνος

Ξένος Κωνσταντίνος

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος: Είναι πτυχιούχος του Leeds Metropolitan University στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, έναν στη κλινική διαιτολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και έναν στη Διατροφική Ιατρική (Nutritional Medicine) από το University of Surrey.

Σταματάκη Αστερία

Σταματάκη Αστερία

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος: Η Αστερία Σταματάκη είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον τομέα της «Κλινικής Διατροφής» του τμήματος επιστήμης Διαιτολογία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Τσαλουχίδου Σοφία

Τσαλουχίδου Σοφία

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος: Η Σοφία Τσαλουχίδου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ και πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι Θεσ/νίκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση Ανθρώπινη Απόδοση και Υγείας

Χρύσου Γιάννης

Χρύσου Γιάννης

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος: Ο Γιάννης Χρύσου ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Επίσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μαρία Ι. Ρίτσου

22/04/2016
Μαρία Ι. Ρίτσου

Η Μαρία Ρίτσου είναι πτυχιούχος του τμήματος της "Διατροφής και Διαιτολογίας" του Τεχνολογικού Ιδρύματος Λάρισας. 

Μπαμπαρούτση Ειρήνη

13/05/2016
Μπαμπαρούτση Ειρήνη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος: Η κ. Μπαμπαρούτση Ειρήνη είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με Διδακτορικό τίτλο σπουδών στο τομέα της «Διατροφής & Άσκησης». 

Γιαννάς Ιωάννης

25/05/2016
Γιαννάς Ιωάννης

Γιαννάς Ιωαννης, MD, FRCS(plas), FEBOPRAS

Ιατρικη Σχολη Πανεπιστημιου Αθηνων  1990

ΣΙΑΤΗΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

27/06/2016
ΣΙΑΤΗΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην  «Επιστήμη  Τροφίμων & Διατροφή» στο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

                           

Γαλανάκου Ευτυχία

30/01/2017
Γαλανάκου Ευτυχία

Η Ευτυχία Γαλανάκου είναι Χημικός, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, απόφοιτη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.ΤΕΙ.Θ)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

26/06/2017
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

21/02/2022
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...