
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (όχι μέχρι πάν)
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
- 1 ½ - 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό
- ½ - 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαχλέπι
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το μαχλέπι στην κούπα που θα ζυμώσουμε. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, όπου έχουμε διαλύσει μέσα και το μέλι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας και όσο νερό ακόμη χρειαστεί μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που να πλάθουμε εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας και στα τοιχώματα.
Αλευρώνουμε λίγο τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στη ζύμη. Ζυμώνουμε λίγο ακόμη να μοιραστούν σχετικά ομοιόμορφα και δίνουμε στη ζύμη πρόχειρο σχήμα μπάλας. Τη μεταφέρουμε σε καλά λαδωμένη λεκάνη ή μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Στρώνουμε 2 ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Φτιάχνουμε με τη ζύμη ψωμάκια στρογγυλά στο μέγεθος που μας αρέσει και τα μοιράζουμε στα 2 ταψιά, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χώρο ανάμεσά του. Σκεπάζουμε και ξαναφήνουμε 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C βάζουμε τα ψωμάκια μέσα. Τα ψήνουμε για 40'-45'. Έχουμε το νου μας απ' το μισάωρο και μετά μήπως πρέπει να αλλάξουμε θέση στα ταψιά, ώστε να πάρουν και τα ψωμάκια στο κάτω ταψί ωραίο χρώμα.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...