company logo

Βελουτέ πράσου

Βελουτέ πράσου

Υλικά

5 μεγάλα πράσα

2 κολοκύθια

1 λίτρο ζωμός κότας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

150 ml κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε το άσπρο μέρος τους, που είναι και το πιο τρυφερό, σε φέτες. Κρατάμε μερικά πράσινα φύλλα για το γαρνίρισμα. Τρίβουμε το κολοκύθι –μόνο το πράσινο μέρος– σε χοντρό τρίφτη.

2. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το κολοκύθι και το ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 20-25΄ να μαλακώσουν τα πράσα. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

3. Κόβουμε μακρόστενες λωρίδες από τα φύλλα του πράσου και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε τη βελουτέ με τα σοταρισμένα πράσα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος light.

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/Βελουτέ-πράσου-με-κρέμα-γάλακτος-ΝΟΥΝΟΥ

Τελευταία άρθρα

Διατροφική μαγιά
Διατροφική μαγιά

Η μαγιά υπάρχει στην διατροφή μας εδώ και  χιλιάδες χρόνια...

Μπορεί η σωστή διατροφή να επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική μας διάθεση;
Μπορεί η σωστή διατροφή να επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική μας διάθεση;

Η σεξουαλική μας διάθεση δεν ανεβαίνει πατώντας ένα κουμπί... 

Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;
Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;

Είναι γεγονός πως η παρουσία νιτρικών και νιτρωδών αλάτων...