company logo

Βραστό χταπόδι ξυδάτο

Βραστό χταπόδι ξυδάτο

Υλικά Συνταγής

1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό

1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. λευκό ξίδι

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 δαφνόφυλλο

5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο

1 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι ξυδάτο λαδορίγανη, βάζοντας πρώτα το χταπόδι σε κατσαρόλα με τη γούλα προς τα πάνω. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄  ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).

Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα. Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές.

Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του. Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/brasto-xtapodi-ksudato/

Τελευταία άρθρα

Γιατί η δίαιτα Sirtfood  αποτελεί μια ακόμη «fad» diet
Γιατί η δίαιτα Sirtfood αποτελεί μια ακόμη «fad» diet

Είναι γεγονός πως η επιστήμη της διατροφής... 

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η έρευνα στην επιστήμη της διατροφής;
Γιατί είναι τόσο δύσκολη η έρευνα στην επιστήμη της διατροφής;

Είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα καλά για έναν ενήλικα; 

Στιγμιαίος καφέ και οφέλη  για την υγεία
Στιγμιαίος καφέ και οφέλη για την υγεία

O καφές αποτελεί ένα ρόφημα με πολύ έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον...