company logo

Βραστό χταπόδι ξυδάτο

Βραστό χταπόδι ξυδάτο

Υλικά Συνταγής

1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό

1 φλ. παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. λευκό ξίδι

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 δαφνόφυλλο

5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο

1 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι ξυδάτο λαδορίγανη, βάζοντας πρώτα το χταπόδι σε κατσαρόλα με τη γούλα προς τα πάνω. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40΄  ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο το χταπόδι).

Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα. Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε μπουκιές.

Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του. Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/brasto-xtapodi-ksudato/

Τελευταία άρθρα

Η αξία του να μοιράζεσαι το φαγητό σου σε βοηθάει να αδυνατίσεις
Η αξία του να μοιράζεσαι το φαγητό σου σε βοηθάει να αδυνατίσεις

Το να αποφασίσουμε να αδυνατίσουμε είναι το πρώτο βήμα...

Μπορεί η διατροφή να μας προστατέψει από τη δριμύτητα της νόσου COVID-19?
Μπορεί η διατροφή να μας προστατέψει από τη δριμύτητα της νόσου COVID-19?

Σύμφωνα με μελέτες αρκετοί παράγοντες φαίνεται να σχετίζονται με... 

Αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου
Αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου

Ο συγγραφέας των best seller 'Διατροφική Νοημοσύνη' και 'THIN…positive'...