company logo

Cheesecake με ανθότυρο και μαρμελάδα φράουλα

Cheesecake με ανθότυρο και μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

μπισκότα τύπου digestive: 200 γρ.

βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ανθότυρο ανάλατο: 250 γρ.

αυγά: 2 κρόκοι και 1 ολόκληρο

αλάτι: λίγο

ζάχαρη: 80 γρ.

ζελατίνα: 3 φύλλα

γάλα φρέσκο: 60ml

κρέμα γάλακτος: 300ml

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2 φλιτζάνια του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα (ή σιρόπι)

100 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε ροδέλες

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση για το cheesecake ζεσταίνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με κινητά τοιχώματα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό ελαφρά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα. Αφού το μίγμα ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας στραγγισμένα καλά και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε το ανθότυρο στο μίξερ να γίνει σαν κρέμα και ανακατεύουμε μαζί με το μίγμα των αυγών. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα για να γίνει σφιχτή σαντιγί και την ανακατεύουμε με το μίγμα τυριού. Αδειάζουμε πάνω στη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Μοιράζουμε στην επιφάνεια του γλυκού τις φράουλες κομμένες σε ροδέλες και απλώνουμε τη μαρμελάδα ή το σιρόπι έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβετε σε κομμάτια.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...