company logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο των εκτεταμένων προγραμμάτων που εφαρμόζει για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού της πόλης, διοργανώνει την Κυριακή 17 Απριλίου στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» ώρα 11.00 π.μ. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις Ρευματικές Παθήσεις.

Η συνολική συχνότητά των ρευματικών παθήσεων βρέθηκε στο επίπεδο του 27% των ενηλίκων. Με άλλα λόγια 1 στους 4 Έλληνες ενήλικες παρουσιάζει κάποια ρευματική πάθηση. Συνολικά, περίπου 2.500.000 ενήλικες Έλληνες πάσχουν από ρευματικές παθήσεις. Η συχνότητα δε αυτή αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας.

Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στο ευρύ κοινό επικρατούν αρκετές λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με αυτές. Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι οι ρευματικές παθήσεις είναι λίγες. Η αλήθεια είναι ότι οι ρευματικές παθήσεις είναι πολλές, περίπου 200.

Είναι, επίσης, ευρύτατα διαδεδομένη η αντίληψη ότι τα “αρθριτικά” και τα “ρευματικά”, δηλ. οι ρευματικές παθήσεις, προσβάλλουν τις μεγάλες ηλικίες και ότι, επομένως, είναι κατ’ εξοχήν πρόβλημα των ηλικιωμένων. Στην πραγματικότητα, όμως, καμία ηλικία δεν είναι απρόσβλητη.

Ο κόσμος πιστεύει ακόμη ότι οι ρευματικές παθήσεις είναι μάλλον ελαφρές και όχι σοβαρές παθήσεις. Έχει διαπιστωθεί όμως ότι, σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες παθήσεων, είναι το πιο συχνό χρόνιο πρόβλημα υγείας και το πρώτο αίτιο μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας.

Η έγκυρη ενημέρωση από αξιόλογους επιστήμονες και η ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού σε θέματα υγείας και πρόληψης, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα μέσα από τις διεξαγόμενες δράσεις και τα ποίκιλλα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας που εφαρμόζει.

Στο πλαίσιο αυτό, η ενημερωτική εκδήλωση για τις ρευματικές παθήσεις θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούμε σωστά και να συνομιλήσουμε με ιατρούς ρευματολόγους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδεύεται από σειρά δωρεάν εξετάσεων για το σύνολο των παρευρισκομένων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, κατά την διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί, 18 έως 22 Απριλίου στο Ιατρείο του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...