company logo

Δηλητηριάστηκε από μανιτάρια και οδηγήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος!

Δηλητηριάστηκε από μανιτάρια και οδηγήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος!

Η κατανάλωση άγριων μανιταριών είναι επικίνδυνη. Μια γυναίκα στον Καναδά υπέστη ηπατική ανεπάρκεια, μετά την κατανάλωση μανιταριών που βρήκε σε ένα πάρκο και οδηγήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος .

Πριν από αυτό το συμβάν , η γυναίκα ήταν απολύτως υγιής. Περίπου 12 ώρες μετά το φαγητό η γυναίκα εισήχθη σε νοσοκομείο, με έντονο κοιλιακό πόνο, ναυτία, εμετό και διάρροια. Οι γιατροί της χορήγησαν φάρμακα για να επιταχύνουν την αποβολή των τοξινών από το σώμα της.

Την επόμενη όμως μέρα, η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε. Ανέπτυξε ηπατική ανεπάρκεια και χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος. Δεν υπήρχαν επιπλοκές από τη διαδικασία και η γυναίκα πήγε στο σπίτι 10 ημέρες μετά την επέμβαση.

Οι γιατροί αναγνώρισαν τα δείγματα μανιταριών που κατανάλωσε ως  Amanita bisporigera. Αυτό το είδος έχει μια τοξίνη που μπορεί να βλάψει τα κύτταρα του ήπατος και ως εκ τούτου να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια.

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν αυτά τα μανιτάρια συνήθως περνούν από τρεις φάσεις συμπτωμάτων, είπαν οι ερευνητές. Η πρώτη φάση, η οποία διαρκεί από 6 ώρες έως μία ημέρα μετά το φαγητό περιλαμβάνει σοβαρά γαστρεντερικά συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος, κοιλιακός πόνος και διάρροια.

Η δεύτερη φάση διαρκεί από μία έως δύο ημέρες και κατά την οποία η κατάσταση του ασθενούς φαίνεται να βελτιώνεται.

Στην τελική φάση, η οποία συμβαίνει περίπου δύο ημέρες μετά, παρατηρείται η ηπατική ανεπάρκεια κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ανεπάρκεια άλλων οργάνων του σώματος, ενδεχομένως και στον θάνατο.

Η εσφαλμένη αναγνώριση, και κατά συνέπεια κατανάλωση μανιταριών, οδηγεί σε σοβαρό κίνδυνο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...