company logo

Διατροφή και κολλαγόνο

Διατροφή και κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και συμβάλλει στην αύξηση της μηχανικής αντοχής των συνδετικών ιστών . Το κολλαγόνο συναντάται πολύ συχνά με την ελαστίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα των ιστών. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη  με την πάροδο του χρόνου μειώνονται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης στο δέρμα, στις αρθρώσεις κ.α.  Ειδικά μετά την ηλικία των 25 ετών , ο ρυθμός παραγωγής του κολλαγόνου μειώνεται αισθητά. Παράγοντες που μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου εκτός από το χρόνο,  είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το στρες, το κάπνισμα, η ρύπανση και η κακή διατροφή. Μια διατροφή που χαρακτηρίζεται από μέτρο και ποικιλία μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή αλλά και στη διατήρηση του κολλαγόνου στον οργανισμό μας. Για την επιβράδυνση της εμφάνισης του γήρατος, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Kαταναλώστε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C. H βιταμίνη C είναι απαραίτητη για το σχηματισμό του κολλαγόνου αλλά και για την επιδιόρθωση του συνδετικού ιστού. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι οι πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο, η ντομάτα, τα εσπεριδοειδή, το λάχανο.
  • Καταναλώστε άπαχη πρωτεΐνη όπως είναι το κοτόπουλο, τα ψάρια, τα όσπρια, το ασπράδι του αυγού. Όλες αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός για να συνθέσει τις πρωτεΐνες του όπως είναι και το κολλαγόνο.
  • Βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε χαλκό. Ο χαλκός συμμετέχει στην παραγωγή κολλαγόνου μέσω της ενεργοποίησης ενός ενζύμου. Τροφές πλούσιες σε χαλκό είναι τα στρείδια, τα κάσιους, το σουσάμι, το καβούρι, οι ηλιόσποροι.
  • Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά όλων των χρωμάτων. Γενικότερα, τα φρούτα και τα λαχανικά με έντονα και διαφορετικά  χρώματα είναι πλούσια σε διαφορετικές ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση όπως οι ανθοκυανιδίνες , οι  οποίες  προστατεύουν τον οργανισμό αλλά και το κολλαγόνο από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών.

Μειώστε την κατανάλωση της ζάχαρης και των απλών σακχάρων. Η ζάχαρη  από τις τροφές κυκλοφορεί στο αίμα και οδηγεί στο σχηματισμό των AGE (Advanced Glycation End Products), ενώσεων που προκαλούν φλεγμονή και βλάβες στους ιστούς. Η γλυκοζυλίωση προκαλείται από τη χημική αντίδραση της γλυκόζης  και των ινών του δέρματος (δηλαδή του κολλαγόνου και της ελαστίνης), και οδηγεί σε αλλαγή της δομής του, επιταχύνοντας τα σημάδια της γήρανσης. Όσον αφορά τα συμπληρώματα πόσιμου υδρολυμένου κολλαγόνου, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το υδρολυμένο κολλαγόνο το οποίο περιέχει διπεπτίδια μικρού μοριακού βάρους κυρίως προλίνης-υδρόξυπρολίνης , απορροφώνται από τον οργανισμό και διεγείρουν τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου  και ελαστίνης.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Diettv.gr προτείνει:

 

Νέο

Υγρό Πόσιμο Κολλαγόνο

ενισχυμένο με Υαλουρονικό Οξύ

από την myelements


Ομορφιά εκ των έσω

Ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας ένα πραγματικά μοναδικό μυστικό ομορφιάς!

Το brand myelements υποδέχεται την ολοκληρωμένη, προηγμένη φόρμουλα ομορφιάς, BEAUTIN

Το BEAUTΙΝ COLLAGEN συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσιολογικής παραγωγής κολλαγόνου από τον οργανισμό και είναι ενισχυμένο με υαλουρονικό οξύ για βέλτιστα αποτελέσματα, καθώς το τελευταίο λειτουργεί συμπληρωματικά ως παράγοντας πλήρωσης (filler) του δέρματος.

Επίσης, παρέχει στον οργανισμό υψηλής ποιότητας κολλαγόνο από καθαρή φυσική πηγή ιχθύων, κολλαγόνο που σύμφωνα με έρευνες αξιοποιείται καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το εξειδικευμένο σύμπλεγμα ομορφιάς BEAUTΙΝ COLLAGEN:

  • είναι σε υγρή μορφή για εύκολη κατάποση
  • λαμβάνεται ως έχει ή αραιωμένο σε μισό ποτήρι νερό
  • περιέχει δοσομετρητή για ευκολία στη χρήση
  • δεν αφήνει επίγευση ψαριού και είναι ιδιαίτερα εύπεπτο
  • έχει εξαιρετικό φρουτώδες άρωμα

 

To BEAUTΙΝ COLLAGEN κυκλοφορεί σε δύο υπέροχες γεύσεις φράουλα-βανίλια & μάνγκο-πεπόνι  για να επιλέξετε αυτή που προτιμάτε!

 

Γιατί η φυσική ομορφιά έχει όνομα!

BEAUTIN COLLAGEN

 

Υπεύθυνος κυκλοφορίας ΙSOPLUS A.E.

Μάθετε περισσότερα στο site μας www.healthyme.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook www.facebook.com/healthyme.gr 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ιωάννα Κεραμίδα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 95 79 707

 

 

 

Τελευταία άρθρα

Μπορεί η σωστή διατροφή να επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική μας διάθεση;
Μπορεί η σωστή διατροφή να επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική μας διάθεση;

Η σεξουαλική μας διάθεση δεν ανεβαίνει πατώντας ένα κουμπί... 

Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;
Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;

Είναι γεγονός πως η παρουσία νιτρικών και νιτρωδών αλάτων... 

Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?
Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?

Η στέβια αποτελεί γλυκαντικό 300 φορές πιο γλυκό από την επιτραπέζια ζάχαρη...