company logo

Δίπλες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Δίπλες από την μαγειρική «πέννα» του Γιάννη Γκελντή

Υλικά για 24 τεμάχια

6 αυγά

100 ml σπορέλαιο

14 γρ. βανίλια

100 ml ούζο

1 kg αλεύρι μαλακό

καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Για το σιρόπι

½ kg ζάχαρη

½ kg μέλι

600 ml νερό

4 ξύλα κανέλας

Για επάλειψη

κανέλα σε σκόνη

καρύδι τριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε το ούζο με το σπορέλαιο και τα αφήνουμε να αφρατέψουν.

Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει και την βανίλια τμηματικά.

Δημιουργούμε μια σφιχτή ζύμη. Αφού την αφήσουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, την κόβουμε σε κομμάτια και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε λεπτά φύλλα (σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο).

Κόβουμε μετά το ζυμάρι μας σε φαρδιές λωρίδες και δίνουμε σχέδιο στεφανάκι.

Τηγανίζουμε τις δίπλες σε μέτρια φωτιά και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Κατόπιν τις βουτάμε μία-μία σε καυτό σιρόπι.

Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα καρύδια.

 

Χρόνος προετοιμασίας : 40 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος   : 10 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΤΕΜΑΧΙΟ περίπου 85 Kcal

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αβγά, οι δίπλες εμπεριέχουν σημαντικά ποσά διαιτητικής χοληστερόλης. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα τις αποκλείσουμε από την διατροφή μας, αφού αποτελούν ιδιαίτερο γλύκισμα, το οποίο παρασκευάζεται συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου. Η με μέτρο κατανάλωση γλυκισμάτων έχει θέση σε ένα πλάνο ισορροπημένης διατροφής, αφού προσδίδει γεύση και ικανοποίηση που αποτελούν σημαντικά ζητήματα στη σύγχρονη διατροφή.

Η παχυσαρκία δεν είναι αποτέλεσμα της κατανάλωσης γλυκισμάτων, αλλά αποτέλεσμα ενός συνολικότερα κακού τρόπου διατροφής, ο οποίος μαζί με την ελλιπή φυσική δραστηριότητα έρχεται να «πυροδοτήσει» την όποια βεβαρημένη κληρονομικότητα. Η ένταξη σε ένα πλάνο ισορροπημένης διατροφής, μακριά από στερήσεις και ακρότητες και η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας μέσα σταδιακά και εφικτά βήματα, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

 

Τελευταία άρθρα

Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?
Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?

Η στέβια αποτελεί γλυκαντικό 300 φορές πιο γλυκό από την επιτραπέζια ζάχαρη... 

Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή
Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή

Η διασφάλιση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής...  

Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19
Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19

Ο ιός SARS-CoV-2  εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019...