company logo

Εγκυμοσύνη , μαλακά τυριά & τοξοπλάσμωση

Εγκυμοσύνη , μαλακά τυριά & τοξοπλάσμωση

 

 

 

Ισχύει ότι η κατανάλωση φέτας και μαλακών τυριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο τοξοπλάσμωσης και άλλων παθήσεων για το μωρό?

 

Η έγκυος γυναίκα επιβάλλεται να αποφεύγει την κατανάλωση μαλακών τυριών που μπορεί να εμπεριέχουν μη παστεριωμένο γάλα, για το ενδεχόμενο τοξοπλάσμωσης – λιστερίασης. Προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις προτιμήστε σκληρά κίτρινα τυριά και αποφύγετε μαλακά λευκά τυριά όπως το brie και το καμαμπέρ. Γενικώς αυτό που πρέπει να προσέχει μια έγκυος είναι τα τυριά που καταναλώνει να προέρχονται από παστεριωμένο γάλα

Τελευταία άρθρα

Έχουν και οι δίαιτες αδυνατίσματος το savoir vivre τους
Έχουν και οι δίαιτες αδυνατίσματος το savoir vivre τους

Έρχεται επιτέλους η στιγμή που αποφασίζουμε να αδυνατίσουμε...

Γλυκομαννάνη : «Δουλεύει» πραγματικά στο αδυνάτισμα;
Γλυκομαννάνη : «Δουλεύει» πραγματικά στο αδυνάτισμα;

Τον τελευταίο καιρό και βάση των ερωτημάτων που λαμβάνω καθημερινά...  

Βασιλικός πολτός: Είναι μόνο για.. βασίλισσες;
Βασιλικός πολτός: Είναι μόνο για.. βασίλισσες;

Η βασίλισσα των μελισσών τρέφεται αποκλειστικά με βασιλικό πολτό...