
- Ημερομηνία:13/04/2017
- Κατηγορίες:Συνταγες Πρωϊνό & Σνακ Γλυκά
Υλικά Συνταγής
1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
3 αυγά
2 κουτ. γλ. σόδα
Χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
Μισή δόση μαχλέπι
Αλεύρι για τσουρέκι όσο πάρει
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά. Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε επίσης το γιαούρτι και το μαχλέπι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, τη συμπληρώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, να γίνει μία ζύμη εύπλαστη. Πλάθουμε τα τσουρέκια, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή ασπρισμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, που έχουμε προηγουμένως προθερμάνει, για περίπου 30′.
Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/eukolo-tsoureki-me-giaourti/
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...