
Υλικά
- φάβα Σαντορίνης: 1/2 κιλό
- κρεμμύδια ξερά: 3 ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- ντομάτες: 2 ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες
- λεμόνι: 1 στυμμένο
- κάππαρη: λίγη φρέσκια ή τουρσί
- μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- παξιμαδάκια κρίθινα: για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι να ξανθύνουν, ανακατεύοντας συχνά.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τη φάβα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Προσθέτουμε προς το τέλος του μαγειρέματος αλάτι και πιπέρι. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Όταν η φάβα γίνει σαν κρέμα, είναι έτοιμη.
Βράζουμε την κάππαρη σε λίγο νερό για 2’ - 3’ για να ξαλμυρίσει (αν είναι τουρσί). Σερβίρουμε τη φάβα σε ατομικά μπολ, περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε τη φάβα σε κάθε μπολ με μαϊντανό και παξιμαδάκια.
Σερβίρουμε χωριστά τα σοταρισμένα κρεμμύδια, μαζί με ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγη κάππαρη. Περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...