
- Ημερομηνία:21/04/2017
- Κατηγορίες:Συνταγες Όσπρια & Λαχανικά
Υλικά Συνταγής
Για τις φακές
1 κύβο λαχανικών
1 ½ φλ. φακές ψιλές
1 κλαδάκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνη
Για τη σαλάτα στο τηγάνι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά (ψιλοκομμένη)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους)
1 κλωνάρι σέλερι (ψιλοκομμένο)
1 καρότο (τριμμένο)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια)
100 γρ. πράσινα ψιλά φασολάκια βρασμένα (κατεψυγμένα ή φρέσκα ανάλογα την εποχή )
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 φιλέτο φρέσκο σολωμό (200 γρ. περίπου) με το δέρμα
Για το ντρέσινγκ μουστάρδας
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεστή σαλάτα με φακές στο τηγάνι πολλά λαχανικά και σολωμό ψητό.
Προετοιμάζουμε τις φακές. Τις ξεπλένουμε, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τις νεροβράζουμε για 2-3 λεπτά. Στραγγίζουμε τις φακές και πετάμε το νερό. Βάζουμε φρέσκο νερό και ξαναβράζουμε τις φακές.
Προσθέτουμε τον κύβο, ένα κλαδάκι θυμάρι και ένα φύλλο δάφνη.
Βράζουμε μέχρι να είναι αλ ντέντε για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή να μην παραβράσουν και λιώσουν, θέλουμε οι φακές να είναι σπυρωτές για τη σαλάτα.
Για τη σαλάτα με φακές στο τηγάνι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι, το σέλερι την πιπερίτσα και το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διάφανα.
Στραγγίζουμε τις ζεστές φακές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών, το καρότο, την πιπεριά, τα φασολάκια και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε .
Στο τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια ψητού σολωμού στη ζεστή σαλάτα φακής. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Για τον ψητό σολωμό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.
Χαράζουμε το δέρμα του σολωμού σε 2-3 σημεία.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ακουμπάμε τον σολωμό ,η πέτσα του ψαριού να ακουμπάει στο καυτό τηγάνι.
Το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι για 2′ από την πλευρά της πέτσας να ροδίσει καλά.
Το αναποδογυρίζουμε σε ταψάκι με την πέτσα προς τα πάνω (να τη βλέπουμε) και ψήνουμε για 7-8 λεπτά στους 200 βαθμούς C. Προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος, ανάλογα με το πάχος του ψαριού από 7′-10′. Αφού κρυώσει λίγο, το χωρίζουμε σε φλέικς, κομματάκια. Τα προσθέτουμε στη ζεστή σαλάτα φακής.
Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/fakes-sto-tigani-me-fresko-solomo-ntresingk-moustardas/
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...