
- Ημερομηνία:18/07/2014
- Κατηγορίες:
- Πηγή:http://www.icookgreek.com/
Υλικά
- 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 300 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 8 κουταλιές ελαιόλαδο
- μπούκοβο ή καυτερη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- αλάτι χοντρό για το πασπάλισμα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετούμε κυκλικά σε 4 στρογγυλά σαγανάκια ή σε 4 αλουμινόχαρτα. Βάζουμε ανάμεσα στις ντομάτες φετάκια τυριού.
Καβουρντίζουμε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει. Το σκορπίζουμε πάνω από τις ντομάτες και τη φέτα μαζί με το αλάτι, το μπούκοβο ή την πιπερίτσα, τη ρίγανη, το πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.
Κλείνουμε τα αλουμινόχαρτα ή σκεπάζουμε τα σαγανάκια και ψήνουμε στους 200°C για 10΄. Ανοίγουμε προσεχτικά τα αλουμινόχαρτα (για να μην καούμε την ώρα που διαφεύγει ο ατμός) και σερβίρουμε.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...