company logo

Φιλετάκια κοτόπουλο με ψητά μανιτάρια και σπανάκι

Φιλετάκια κοτόπουλο με ψητά μανιτάρια και σπανάκι

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

  • 800 γρ.φιλέτο κοτόπουλο
  • 250 γρ.μανιτάρια πλευρώτους κομμένα και ψημένα στη σχάρα
  • 250 ml  κρέμα γάλακτος
  • Λίγους κόκκους ροζ πιπέρι
  • 100 γρ.κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ σπανάκι φρέσκο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά,  στεγνώνουμε, κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος, τους κόκκους ροζ πιπεριού και το κεφαλοτύρι το τριμμένο. Παίρνουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτο, περίπου 30 πόντους πλάτος και τοποθετούμε στο καθένα ξεχωριστά σε σειρά σπανάκι, ψητά μανιτάρια και το μίγμα από το κοτόπουλο. Κλείνουμε τους φακέλους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 με 45 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40 με 45 λεπτά

 

Mικρά μυστικά:

Σε αυτή την συνταγή είναι απαραίτητη η χρήση του φρέσκου σπανακιού. Εφόσον ο χρόνος μας πιέζει, για να πετύχουμε τη συνταγή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπανάκι με ρόκα ή με φύλλα από ψιλοκομμένο τρυφερό λάχανο. Θα ακολουθήσουμε τη συνταγή, απλώς θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ξύδι balsamico πάνω από την ρόκα ή το λάχανο.