company logo

Φρικασέ θαλασσινών νηστίσιμο

Φρικασέ θαλασσινών νηστίσιμο

Υλικά Συνταγής

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 καρότα κομμένα σε φέτες

1 πράσο κομμένο σε φέτες

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

2 μαρούλια χοντροκομμένα

3 σουπιές

2 καλαμάρια

6-8 γαρίδες

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

2 μέτριες πατάτες

Αλάτι

Πιπέρι

2 λεμόνια

1/3 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το φρικασέ θαλασσινών, καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε το μελάνι και τις ψιλοκόβουμε σε μπουκιές. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας και το έντερο από τη ράχη.

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καρότο, τις σουπιές και το καλαμάρι. Τα αφήνουμε 5-6 λεπτά να σοταριστούν και προσθέτουμε το μαρούλι χοντροκομμένο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και βάζουμε στη μέση της κατσαρόλας τις πατάτες ολόκληρες. Δένουμε σε ένα μπουκετάκι τα κοτσάνια άνηθο και μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο φαγητό να αρωματίσουμε.

Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να προσθέσουμε νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, οι σουπιές και τα καλαμάρια. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε 5 λεπτά. Αφαιρούμε το μπουκέτο με τα μυρωδικά.

Στύβουμε σε ένα μπολάκι τα λεμόνια, ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε το λαδολέμονο .

Βάζουμε σε ένα πιάτο τη βρασμένη πατάτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι καλά. Τη ρίχνουμε στο λαδολέμονο, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Θα σχηματιστεί μία πυκνή κρέμα. Προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα μας και αραιώνουμε το λαδολέμονο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας και ανακινούμε από τα χερούλια καλά να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/frikase-thalassinon-nistisimo/

Τελευταία άρθρα

Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?
Η κατανάλωση στέβιας ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία?

Η στέβια αποτελεί γλυκαντικό 300 φορές πιο γλυκό από την επιτραπέζια ζάχαρη... 

Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή
Ετικέτες τροφίμων: ένα χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή

Η διασφάλιση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής...  

Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19
Η Κουρκουμίνη ως υποψήφια για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19

Ο ιός SARS-CoV-2  εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019...