
- Ημερομηνία:13/02/2014
- Κατηγορίες:Το Diettv προτείνει Ροφήματα
Όταν αγοράζετε γάλα αμυγδάλου, καλό είναι να κοιτάτε προσεκτικά στην επιγραφή πόσες ίνες περιέχει. Υπολογίζοντας ότι επτά αμύγδαλα έχουν ένα γραμμάριο ινών και βλέποντας πόσες ίνες αναγράφονται στο σκεύασμα που αγοράσατε, θα καταλάβετε πόσα αμύγδαλα έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του -άρα και τι θρεπτική αξία έχει. Πολλές συσκευασίες γάλακτος από αμύγδαλα δεν περιέχουν καθόλου φυτικές ίνες.
Προσθήκη βιταμινών
Οι παρασκευαστές ξέρουν καλά ότι οι υποψιασμένοι καταναλωτές γνωρίζουν πως το γάλα αμυγδάλου δεν έχει την ίδια θρεπτική αξία με τα ίδια τα αμύγδαλα, γι αυτό το εμπλουτίζουν συχνά με τα ίδια θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για να εμπλουτιστεί το αγελαδινό γάλα, δηλαδή βιταμίνες Α και D. Συχνά μάλιστα προσθέτουν και ασβέστιο έτσι ώστε να πλησιάζει ακόμη περισσότερο στις προδιαγραφές το ζωικό γάλα.
Φτιάξτε το μόνοι σας!!
Αυτή είναι μια συνταγή για σπιτικό γάλα αμυγδάλου. Αυτό που θα φτιάξετε θα είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό που αγοράζετε.
Χρησιμοποιείστε:
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, 3 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
Ελάχιστο αλάτι και
3 φλιτζάνια νερό
Α. Αφού έχετε αφήσει τα αμύγδαλα όλη τη νύχτα στο νερό, πάρτε τα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε για τρία λεπτά.
Β. Σουρώστε το χυμό και αυτό που θα πέσει στο μπολ σας, βάλτε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι και διατηρείστε το στο ψυγείο έως και 3 μέρες.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...