company logo

Γαλοπούλα με ντομάτα και κριθαράκι

Γαλοπούλα με ντομάτα και κριθαράκι

Υλικά Συνταγής

400 γραμμ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές ή μαγειρεμένη γαλοπούλα που μας περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 σκ. σκόρδο

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα ζάχαρη

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

500 γραμμ. κριθαράκι σόγια ή κανονικό (βρασμένο για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη γαλοπούλα να τραβήξει όλα τα υγρά της.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες με τα ζουμιά τους, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25΄, έως ότου να μαλακώσει καλά η γαλοπούλα.

3. Τέλος περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά πασπαλίζουμε μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κριθαράκι. Θα το βρείτε πεντανόστιμο!

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/galopoula-me-ntomata-kai-kritharaki/

Τελευταία άρθρα

Ομογενοποιημένο VS Μη Ομογενοποιημένο γάλα : Ποιο είναι καλύτερο για κατανάλωση;
Ομογενοποιημένο VS Μη Ομογενοποιημένο γάλα : Ποιο είναι καλύτερο για κατανάλωση;

Τον τελευταίο καιρό έχουν λανσαριστεί και στην Ελληνική αγορά γάλατα...

ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D : ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ή ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ;
ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D : ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ή ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ;

Στην Ελληνική αγορά κυκλοφορούν σκευάσματα βιταμίνης D3... 

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΩΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΩΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Το ιώδιο αποτελεί ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία...