company logo

Γαλοπούλα με ντομάτα και κριθαράκι

Γαλοπούλα με ντομάτα και κριθαράκι

Υλικά Συνταγής

400 γραμμ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές ή μαγειρεμένη γαλοπούλα που μας περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 σκ. σκόρδο

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα ζάχαρη

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

500 γραμμ. κριθαράκι σόγια ή κανονικό (βρασμένο για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη γαλοπούλα να τραβήξει όλα τα υγρά της.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες με τα ζουμιά τους, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25΄, έως ότου να μαλακώσει καλά η γαλοπούλα.

3. Τέλος περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά πασπαλίζουμε μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κριθαράκι. Θα το βρείτε πεντανόστιμο!

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/galopoula-me-ntomata-kai-kritharaki/

Τελευταία άρθρα

Βασιλικός πολτός: Είναι μόνο για.. βασίλισσες;
Βασιλικός πολτός: Είναι μόνο για.. βασίλισσες;

Η βασίλισσα των μελισσών τρέφεται αποκλειστικά με βασιλικό πολτό...

Keto Diet: Αξίζει αυτή η νέα τάση...ή μήπως όχι?
Keto Diet: Αξίζει αυτή η νέα τάση...ή μήπως όχι?

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα καιρό να γράψω ένα άρθρο για την κετογονική δίαιτα...

Ατελείωτες ιώσεις; μήπως είναι καιρός να ελέγξετε τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό σας;
Ατελείωτες ιώσεις; μήπως είναι καιρός να ελέγξετε τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό σας;

Παρόλο που η Άνοιξη και οι ηλιόλουστές ημέρες της μόλις έκαναν την εμφάνιση τους...