
- Ημερομηνία:21/05/2014
- Κατηγορίες:
- Πηγή:http://www.icookgreek.com/
Υλικά
- ντομάτες: 6 ώριμες και σφιχτές
- πιπεριές: 6 πράσινες ή κόκκινες
- κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
- μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- ρύζι: 12 κουταλιές της σούπας, κοφτές
- ελαιόλαδο: 1½ φλιτζάνι του τσαγιού
- κύβος λαχανικών: 1
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- φρυγανιά τριμμένη: 1-2 κουταλιές της σούπας (προαιρετικά)
- πατάτες: 3 κομμένες κυδωνάτες
Εκτέλεση
Κόβετε σε μια ροδέλα από τις ντομάτες και τις πιπεριές. Με το ειδικό εργαλείο αδειάζετε τη σάρκα από τις ντομάτες. Αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπεριές.
Ζεσταίνετε στο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 6’-7’ μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνετε τη σάρκα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη, το ρύζι, το μαϊντανό, τον κύβο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε για 2’-3’ σε μέτρια φωτιά.
Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα του ρυζιού (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι θα διογκωθεί με το ψήσιμο) και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη φρυγανιά. Συμπληρώνετε τα κενά με πατάτες, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό. Ψήνετε τα γεμιστά στους 180 °C για 1 ώρα.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...