
- Ημερομηνία:22/09/2014
- Κατηγορίες:Συνταγες
- Πηγή:http://www.icookgreek.com/
Υλικά
- 8 ντομάτες μέτριες
- 2 φλιτζάνια στιγμιαίο (προβρασμένο) κουσκούς
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός ξερός
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- Λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε δύο φλιτζάνια νερό με λίγο αλάτι, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και στη συνέχεια ρίχνουμε το κουσκούς. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 10΄να φουσκώσει. Ανακατεύουμε το κουσκούς με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό.
Κόβουμε μια λεπτή φέτα από το επάνω μέρος από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα τους. Τις αλατίζουμε εσωτερικά και τις αφήνουμε ανάποδα για να στραγγίσουν.
Ψιλοκόβουμε την κάππαρη και τις ελιές και τα ανακατεύουμε με το κουσκούς, τη φέτα, τον βασιλικό, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα του κουσκούς, τις τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 7΄-8΄στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C. Σερβίρουμε αμέσως.
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...