company logo

Χρύσου Γιάννης

Χρύσου Γιάννης
  • Ημερομηνία:
  • Κατηγορίες:

Ο Γιάννης Χρύσου ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Επίσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι καταφέρνει να συνδυάζει άριστα την παροχή διατροφικών οδηγιών αλλά και αύξησης της φυσικής δραστηριότητας με έναν ολοκληρωμένο και επιστημονικό τρόπο.

Στην επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί ως υπεύθυνος διαιτολόγος στο εξωτερικό ιατρείο αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας της Ευρωκλινικής Παίδων, στο τμήμα παχυσαρκίας του Ενδοκρινολογικού τμήματος του Κοργιαλένειου - Μπενάκειου Νοσοκομείου και στο δημοτικό Πολυϊατρείο του Δήμου Πεύκης.

Το διάστημα 2000 έως το 2006 συμμετείχε με ουσιαστικό έργο στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων από την θέση του Γενικού Γραμματέα. Μετά το 2007 αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, ενός μη κερδοσκοπικού φορέα για την ενημέρωση των καταναλωτών με συνεχές έργο τόσο στην βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των ενήλικων Ελλήνων και των παιδιών τους, όσο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παχυσαρκίας. Μαζί με συνεργάτες του έχει συμβάλλει στην δημιουργία σύγχρονων προγραμμάτων ενημέρωσης των πολιτών που έχουν λάβει χώρα σε σχολεία της Αττικής. Παράλληλα συμμετέχει σε κλινικές έρευνες και δημοσκοπήσεις με αποτελέσματα που δημοσιεύονται σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα, συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια ενημέρωσης των καταναλωτών μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διατηρώντας της δική του στήλη σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, σε εκπομπή μαγειρικής στο STAR CHANNEL, αλλά και σε ενημερωτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ. Παράλληλα αρθρογραφεί σε αρκετά περιοδικά υγείας, και τον ημερήσιο τύπο.

Παράλληλα τα χρόνια αυτά έχει συνεργαστεί με μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων με σκοπό την δημιουργία νέων - πιο υγιεινών προϊόντων αλλά και για την βελτίωση των υπαρχόντων προϊόντων (σχετικά με την σύσταση και την ετικέτα τους).

Ο Γιάννης Χρύσου ασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο της Διατροφής και της Διαιτολογίας από το 1999. Διατηρεί το προσωπικό του Διαιτολογικό γραφείο στο Μαρούσι από το 2001.

Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος

Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος... 

Uneed συμπλήρωμα διατροφής
Uneed συμπλήρωμα διατροφής

Σύμφωνα με σημαντικές κλινικές μελέτες... 

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...