company logo

Γιαουρτογλυκό με κρέμα γάλακτος

Γιαουρτογλυκό με κρέμα γάλακτος

Υλικά

250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης

1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα (να μη γίνουν σκόνη!)

100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό

1 λεμόνι (ξύσμα)

3 φύλλα ζελατίνας

250 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%

3 κ.σ. μέλι

 

Εκτέλεση

1. Αλέθουμε τα μπισκότα και τα φιστίκια. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστών. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

2.  Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 10΄ σε κρύο νερό. Έπειτα τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας, να πάει παντού.

4. Προσθέτουμε το αφράτο μείγμα γιαουρτιού στο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

 

Mερίδες: 9

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/γιαουρτογλυκό-με-κρέμα-γάλακτος-νουνου

Τελευταία άρθρα

Διατροφική μαγιά
Διατροφική μαγιά

Η μαγιά υπάρχει στην διατροφή μας εδώ και  χιλιάδες χρόνια...

Μπορεί η σωστή διατροφή να επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική μας διάθεση;
Μπορεί η σωστή διατροφή να επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική μας διάθεση;

Η σεξουαλική μας διάθεση δεν ανεβαίνει πατώντας ένα κουμπί... 

Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;
Νιτρικά και Νιτρώδη : σύμμαχοι ή εχθροί μας;

Είναι γεγονός πως η παρουσία νιτρικών και νιτρωδών αλάτων...