company logo

Γιατί η σοκολάτα αν και έχει κορεσμένα δεν ανεβάζει τη χοληστερόλη?

Γιατί η σοκολάτα αν και έχει κορεσμένα δεν ανεβάζει τη χοληστερόλη?
  • Ημερομηνία:21/11/2013
  • Κατηγορίες:

Η κατανάλωση σοκολάτας δεν επιφέρει αρνητικές διαφοροποιήσεις στο κλάσμα της χοληστερόλης, αν και κάτι τέτοιο θα φάνταζε ικανό, από τη στιγμή που η σοκολάτα εμπεριέχει 2 βασικά κορεσμένα λιπαρά το στεατικό (κατά 35%) και το παλμιτικό (κατά 25%).

Η «ουδέτερη» στάση της σοκολάτας απέναντι στη χοληστερόλη μας, οφείλεται στο ότι το στεατικό αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα και δεν αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, όπως τα άλλα κορεσμένα λιπαρά. Έτσι η όποια αρνητική επίδραση στη χοληστερόλη του άλλου κορεσμένου λιπαρού, του παλμιτικού, αντισταθμίζεται βέλτιστα από τις θετικές επιδράσεις που έχει το ελαϊκό οξύ, βασικό μονοακόρεστο λιπαρό της σοκολάτας!!

 

Τελευταία άρθρα

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η έρευνα στην επιστήμη της διατροφής;
Γιατί είναι τόσο δύσκολη η έρευνα στην επιστήμη της διατροφής;

Είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα καλά για έναν ενήλικα; 

Στιγμιαίος καφέ και οφέλη  για την υγεία
Στιγμιαίος καφέ και οφέλη για την υγεία

O καφές αποτελεί ένα ρόφημα με πολύ έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον...

Μένοντας σπίτι εσείς πόσες φορές ανοίξατε το ψυγείο σήμερα;
Μένοντας σπίτι εσείς πόσες φορές ανοίξατε το ψυγείο σήμερα;

Άραγε αν υπήρχε μετρητής κίνησης της πόρτας του ψυγείου...