
- Ημερομηνία:15/12/2013
- Κατηγορίες:
Πολλοί φοβούνται πως τα πορτοκάλια και ο χυμός τους ανεβάζουν την πίεση, με συνέπεια να αποφεύγουν την κατανάλωση τους. Η αλήθεια είναι πως οι τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως τα πορτοκάλια, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υπέρτασης και πρέπει να αποτελούν διατροφική μέριμνα, ιδιαίτερα για τους υπερτασικούς που παίρνουν διουρητικά.
Ως προς τη κατανάλωση σκόρδου, η οποία συχνά παρατηρείται ανάμεσα στους υπερτασικούς, τα επιστημονικά στοιχεία που συνηγορούν σε κάποια θετική δράση είναι δυστυχώς ελάχιστα. Έτσι αν και η κατανάλωση σκόρδου κρίνεται γενικώς ευεργετική για την υγεία, ας μην περιμένει ένας υπερτασικός να ελέγξει το πρόβλημα του με το τζατζίκι και την σκορδαλιά…
Τελευταία άρθρα

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...

«Παρενέργειες» εμβολίου κατά της COVID-19: Ποια συμπληρώματα διατροφής ελαχιστοποιούν έως και μηδενίζουν τις αντιδράσεις
Οι μελέτες δείχνουν ότι έως και επτά στους δέκα ανθρώπους...

Ενεργειακά ποτά: Γιατί δεν είναι κατάλληλα για τα παιδιά και γιατί να τα αποφεύγουν οι έφηβοι;
Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν χρειάζονται ενεργειακά ποτά...