
Υλικά
1/2 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε λεπτές φέτες
Λίγο ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ελιές ψιλοκομμένες
1/2 φλ. ξινομυζήθρα
Αλάτι
Λίγη φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)
Λίγο ξίδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Κόβουμε το σκόρδο κατά μήκος και αλείφουμε με την κομμένη πλευρά τις φέτες της μπαγκέτας. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα πινέλο και τις αλείφουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Αραδιάζουμε τις φέτες σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε για 10-15΄ στους 200οC μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βάζουμε σε μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αγγουράκι, τις ελιές, τη φρέσκια ρίγανη, την ξινομυζήθρα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε με κουτάλι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους τα υλικά.
Βάζουμε πάνω σε κάθε μπρουσκέτα μία κουταλιά γέμιση. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε προαιρετικά με λίγο ξίδι.
Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Πηγή: http://www.argiro.gr/Recipe/καλοκαιρινή-μπρουσκέτα-με-ξινομυζήθρα
Τελευταία άρθρα

Ο «πόλεμος» με το κοιλιακό λίπος
Με το πέρας του χρόνου παρατηρείται η τάση να αυξάνεται το σωματικό βάρος...

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής σε στοματικό σπρέι
Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπληρώματα διατροφής...